RU  UA

Наголос на оперативній мобільності: експерт розкрив секрет стратегії Герасимова

Гібридна стратегія командувача Об'єднаного групування військ РФ Валерія Герасимова полягає не у силовому тиску, який використовував перед ним Сергій Суровікін, а нагадує дії, які відбувалися на самому початку масштабної війни.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з міжнародної безпеки, військовий експерт Тарас Жовтенко.

За словами експерта, на початку повномасштабного вторгнення лютому минулого року була гібридна операція на зразок захоплення Криму, коли відносно нечисельні, але мобільні російські підрозділи заходили максимально далеко на ворожу територію.

Читайте також: У російському Генштабі розкол: Герасимов звільнив генерала, якого хвалили у РФ

Завдання підрозділів було максимально швидко дістатися пунктів, які вони мали взяти під свій контроль.

"Це не означає повний контроль територій, масовий захід військ, чого ми і не бачили 24 лютого, вони вже потім на це переключилися, коли зрозуміли, що цей гібридний підхід не спрацював", - пояснив Тарас Жовтенко, додавши, що, скоріше за все, на таку "оперативну мобільність" Герасимов розраховуватиме й зараз.

"Саме тому зараз на фронті з'явилися десантники та морпіхи, для швидких штурмових дій на землі", - розповів військовий експерт.

Нагадаємо, що російські окупанти наростили присутність на захоплених територіях. Зокрема, в окупованій Кирилівці Запорізької області з'явилися військові з Білорусі.