RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Десять областей перевищують ліміти: де 27 січня запроваджують аварійні відключення світла

В Україні зберігається значний дефіцит електроенергії через пошкодження електростанцій і високовольтних мереж унаслідок чергової масованої ракетної атаки з боку країни-терористки Росії. У зв'язку з цим у десяти регіонах ввели аварійні відключення світла.

Про це повідомили в Укренерго.

"Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Утім, енергосистема все ще відновлюється після попередній серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання", - пояснили там.

Читайте також: Сотні смертей за два місяці: в Україні почастішали летальні випадки через генератори - як уберегти себе

Наразі зафіксовано перевищення лімітів споживання електроенергії в десяти регіонах: у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях - там діють аварійні відключення.

риває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час вчорашньої масованої атаки. Після останньої ракетної атаки мережеві обмеження діють в Одесі, в інших регіонах, де високовольтна інфраструктура зазнала 26 січня російських ударів ракетами або дронами, споживачі заживлені за резервними схемами", - додали в Укренерго.

Зараз фахівці працюють над відновленням пошкоджених об’єктів і намагаються подати якнайбільше електроенергії для споживачів, однак після кожної ворожої масованої атаки, а 26 січня це була 13 за рахунком, все складніше відновлювати інфраструктуру.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українців заманюють на фейковий телеграм-канал про відключення світла. Корисні поради, як не потрапити на гачок шахраїв.