RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Путіна нічого не вийде: чому Росія не зможе захопити Донбас до березня - думка ISW

Путін наказав армії РФ повністю захопити території Донбасу до березня, однак такий розвиток подій малоймовірний – окупантам не вистачить сил, аби здійснити задум.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, доказів відновлення достатньої бойової міці окупантів для завдання поразки ЗСУ на сході і захоплення понад 11 300 квадратних кілометрів неокупованої Донецької області до березня, не виявлено.

Читайте також: Місія нездійсненна: навіщо Путін поставив дедлайн по Донбасу

В ISW підкреслили, що у разі великого російського наступу, він, ймовірно, передчасно завершиться під час квітневого сезону весняних дощів або навіть раніше, перш ніж буде досягнуто суттєвого оперативного впливу.

"Кульмінація російських сил може потім створити сприятливі умови для українських сил, щоб використовувати їх у контрнаступі наприкінці весни або влітку 2023 року після включення західних танкових постачань", - йдеться у звіті.

Окрім цього, аналітики не бачать очікуваного росіянами результату від прихованої мобілізації протягом останніх місяців, під час якої необхідно було залучити 200 тисяч осіб. Проте, не відкидають можливість цього.

"Мобілізація 300 тисяч російських громадян викликала далекосяжні внутрішні соціальні розгалуження та проблеми із забезпеченням, а подальша прихована мобілізація ще 200 тисяч особового складу, ймовірно, викличе помітні проблеми", - резюмували експерти.

Раніше ми писали, який прогноз дав Буданов на 2023 рік.