RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Погода внесе свої корективи до наступу Росії: дані британської розвідки

Погода продовжує значний вплив на перебіг повномасштабної війни в Україні. Тому в середині-кінці березня буде важко проводити масштабні наступальні операції, до яких, зокрема, готується Росія.

Про це повідомляє британська розвідка.

Хоча зараз у східних областях України – морози, вже з наступного тижня прогнозують потепління. Оскільки земля замерзла, за останні тижні умови пересування по пересіченій місцевості практично не змінилися.

Читайте також: Тисячі одиниць техніки та погано навчені солдати: як РФ готується до нового наступу

Підвищення температури та танення снігу, які очікуються незабаром, погіршать умови пересування пересіченою місцевістю на Донбасі.

Найскладніша ситуація у цьому плані очікується у середині-кінці березня. Розкисла земля ймовірно стане причиною, через яку командири по обидві сторони уникатимуть планування великих наступів у цей час.

"Однак ймовірні політичні чи оперативні можливості можуть переважити побоювання, як показало вторгнення Росії наприкінці лютого 2022 року", - резюмували у Міноборони Британії.

Як повідомляв "Апостроф", на думку військового експерта Михайла Жирохова, росіяни можуть форсувати річку Дніпро навпроти Херсона - з тими силами та засобами, що в них зараз є, це цілком можливо.