RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

За ухилення від мобілізації – реальний термін: українець почув вирок суду

В Україні під час воєнного стану військовозобов'язані громадяни можуть понести відповідальність за ухилення від військової служби. Так сталося з мешканцем Хмельниччини, якому суд виніс вирок на три роки позбавлення волі за ухилення від призову.

Про це повідомили в прокуратурі, передає Varta1.

Під час судового розгляду було доведено, що 49-річний чоловік, який був на військовому обліку, у період воєнного стану отримав повістку про відправку до військової частини для проходження військової служби за мобілізацією, але не з'явився туди у вказану дату й час збору без поважних причин.

Читайте також: Не підписуватиму: чи можна відмовитися від повістки і як за це покарають

У зв'язку з цим ухилянту Кам’янець-Подільського міськрайонний суд виніс вирок - до трьох років позбавлення волі. Це мінімальне покарання за статею про ухилення від військової служби за призовом під час воєнного стану.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи можуть викликати у військкомат, якщо вже був покараний за ухилення від служби.