RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Блекаут не вдався: Росія вибере іншу ціль для ударів в Україні навесні

23-24 лютого Росія може завдати ударів у три хвилі, а навесні вона може зменшити кількість атак по об'єктах енергетичної інфраструктури України. У цьому випадку цілями окупантів стануть інші важливі об'єкти, наприклад гідротехнічні споруди або транспортна інфраструктура.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю NV.

"Що стосується масованих обстрілів з енергетичної інфраструктури, то зрозуміло, що українська енергетика вже адаптувалася до такого протистояння з ворогом, швидко мобілізуючи бригади та відновлюючи пошкодження. Світловий день стає довшим, а енергоспоживання менше", – констатував Ігнат.

Перед обличчям нових загроз посилюються Повітряні сили України. Найближчим часом із навчання за кордоном повернуться українські воїни. Очікується, що з ними прибудуть засоби ППО та ПРО від партнерів, зокрема ЗРК SAMP/T та Patriot.

Читайте також: Піде до "кузькіної мами": чого чекати від Путіна 24 лютого

"Це саме те, що нам потрібно проти балістики та окремих видів крилатих ракет, таких як Х-22. І захищати ними пріоритетні напрямки від ударів, зокрема балістичними ракетами", - пояснив Ігнат.

Він додав, що Україна вже має досвід повномасштабної війни у весняний та літній періоди, тому, ймовірно, нічого не зміниться.

При цьому спікер командування ВС прогнозує, що в Росії виникнуть серйозні проблеми з особовим складом. Окупанти зазнають великих втрат щодня, а нових мобілізованих ще треба навчити. За місяць РФ втрачає таку кількість військових, що її можна прирівняти до особового складу збройних сил середньої європейської країни.

Як писав "Апостроф", раніше Юрій Гнат оцінив, чи вистачить РФ сил для великого наступу в річницю війни.