RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Частина заявок на бронювання військовозобов'язаних втратила чинність: влада пояснила новий порядок

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України розповіли, що деякі заявки щодо бронювання військовозобов’язаних втратили чинність.

Про це повідомила пресслужба Мінагро, посилаючись на рішення уряду.

Читайте також: Ні кроку без військкомату: як в Україні змінили правила військового обліку

Там пояснили, що наприкінці січня запрацювала нова урядова постанова № 76 "Деякі питання реалізації положень Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час".

Листи на бронювання, які подали до 27 січня, і за якими не було наказу Міністерства економіки, втратили свою актуальність. Оскільки скасовано постанову уряду №194 від 03 березня 2022 року.

Відтак, Мінагро просить подати заявки на бронювання працівників в рамках нового порядку.

Подання заявки на визначення аграрних підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, має здійснюватися відповідно до порядку урядової ухвали № 76.

Заявки на бронювання можна подавати щодо працівників, які працюють на:

  • підприємстві, в установі та організації, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення);
  • підприємстві, в установі та організації, що здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб армії та військових формувань;
  • підприємстві, в установі і організації, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

"Підприємства, установи і організації, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), подають список до органу державної влади, іншого державного органу, який встановив (довів) мобілізаційне завдання (замовлення) (такий орган визначено Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"). Як, правило, це обласні військові адміністрації чи районні військові адміністрації", - йдеться у повідомленні.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, кого забирають насамперед і скільки часу навчають.