RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Виплата субсидій: через які покупки можна залишитися без пільг

В Україні змінили умови призначення житлової субсидії, а якщо хтось з членів сім'ї домогосподарства, яке отримує допомогу на оплату комунальних послуг, за рік до її призначення здійснив покупку одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, або в банку з'явився депозит у розмірі більше 100 тисяч гривень, субсидію на новий період не буде призначено. Проте є низка винятків.

Про це повідомив Пенсійний фонд України.

Зокрема, винятком є купівля житла. Так, факт придбання нерухомості не враховується при призначенні субсидій за умови, що його було здійснено за рахунок продажу старої квартири. У такому разі доходи від продажу не враховуватимуться у сукупному доході сім'ї при розрахунку.

Друга умова - обидві квартири чи будинки мають бути єдиним житлом у власності отримувача субсидії. Цей факт має бути документально підтверджений. У цьому випадку субсидію призначать за шість місяців.

Читайте також: Нові правила надання пільг на оплату комуналки: що треба знати одержувачам

Також важливо знати, що у разі, якщо під час складання декларації для оформлення субсидії були вказані не всі члени сім'ї та не весь дохід, пізніше незаконно отриману субсидію можуть зобов'язати повернути через суд.

Крім того, відмовляють у призначенні субсидії через борги зі сплати комунальних послуг. Допомогу не продовжать, якщо є заборгованість за комунальні послуги у розмірі 680 гривень.

Раніше "Апостроф" розповідав, якій категорії українців можуть відмовити в субсидіях.