RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Нові правила надання пільг на оплату комуналки: що треба знати отримувачам

Відтепер пільги на оплату житлово-комунальних послуг українці отримуватимуть у грошовій готівковій формі у зв'язку із завершенням реформи монетизації пільг, метою якої було абезпечення підтримки найменш захищених верств населення.

Про це повідомила "Україна комунальна".

Завдяки готівковій формі видачі пільг, людина зможе зекономити на енергоресурсах і використати заощаджені готівкові кошти в інших потребах.

Читайте також: Пільги на оплату комуналки у 2023 році: хто може отримати від 25 до 100%

Як відомо, до цього існували і готівкова, і безготівкова форми грошової виплати, тому зміни стосуватимуться пільговиків, які у 2022 році отримували пільги у грошовій безготівковій формі (гроші надходили на обліковий запис в АТ "Ощадбанк", звідки спрямовувалися надавачам житлово-комунальних послуг).

Наразі виплата пільг здійснюється у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів Пенсійним фондом України:

  • пільговикам, які до грудня 2022 року вже отримували пільги у готівковій формі, а також тим, які звернулися за наданням виплати з грудня 2022 року, ПФУ перерахує кошти на їхні рахунки, відкриті в уповноважених банках або для виплати через відділення АТ "Укрпошта";
  • пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їх пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення АТ "Укрпошта", де людина одержує пенсію;
  • пільговикам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі і не є пенсіонерами (тобто в ПФУ відсутні виплатні реквізити банківського рахунку або адреса доставки коштів) кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті ПФУ в "Ощадбанку".

Як тільки органи ПФУ відкриють такий рахунок у банку, то вони одразу інформують про це пільговика, після чого йому треба буде звернутися до "Ощадбанку" для укладення договору банківського рахунка.

За умови, коли пільговик хоче отримувати гроші на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення "Укрпошти", він повинен звернутися із заявою про це до органу Пенсійного фонду України:

  • особисто до будь-якого сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України;
  • поштою;
  • через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, за яких умов українцям можуть відмовити у виплаті субсидії.