RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як боротися з грибком, жирами та засміченнями в трубах: п'ять порад від досвідчених сантехніків

Українцям дали корисні поради по господарству та розповіли, як тримати ванну кімнату та туалет у чистоті.

Підбірку лайфхаків публікує "Апостроф".

Читайте також: Як врятувати розсаду перцю від кореневої гнилі: спосіб з молоком і йодом

Профілактика

Найголовніше правило - не забувати прочищати труби до того часу, як вони засмітилися. Якщо ви допустили цю ситуацію - краще викликайте спеціалістів. У спеціалізованих магазинах продається безліч засобів, які можна використовувати, засипаючи їх в труби. Вони стануть вам у нагоді та допоможуть уникнути неприємних ситуацій.

Боротьба с жирами

На сьогоднішній день у продуктах містяться такі ГМО, жири та фосфати, які можуть осідати не лише в організмі людини, а й у трубах. Якщо засмічення невелике - ви можете скористатися такими засобами, як оцет, олія, гаряча вода та сода. Не забувайте активно використовувати вантуз.

Провітрювання

Намагайтеся якомога частіше провітрювати ванну кімнату та туалет, оскільки зайва волога провокує появу грибків та плісняви. Після того, як ви прийняли душ, необхідно залишити привідкриті двері.

Народний спосіб для чистки

Для того, аби відмити ванну, можна використовувати перекис водню з нашатирним спиртом. При цьому варто не забути про гумові рукавички для захисту шкіри рук. У чисту скляну додайте 100 грамів нашатирного спирту та 50 грамів перекису водню, після чого сумішшю обробіть ванну.

Нейтралізація неприємного запаху

Неприємний запах може з’явитися через засмічення у самих сифонах, тому експерти рекомендують раз на півроку його знімати та промивати. Такі маніпуляції допоможуть позбутися бактерій та сміття у трубах.

Раніше ми давали поради та розповідали, як можна заощадити на комуналці.