RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як посилити сигнал мобільного зв'язку: прості лайфхаки

Українцям дали корисні поради та розповіли, як самотужки посилити сигнал мобільної мережі.

"Апостроф" публікує добірку лайфхаків.

Найчастіше мобільний зв’язок порушується через погане покриття, коли ретрансляційні вишки розташовані занадто далеко. З такою проблемою стикаються мешканці невеликих населених пунктів, де проживає менше громадян, ніж в обласних центрах.

Читайте також: Будете з інтернетом навіть під час блекауту: знайдено ще один простий спосіб підключити роутер до павербанку

Мобільний зв’язок може погіршуватися навіть у великих містах, якщо будівлі розташовані в низині, через що смартфон знаходиться нижче рівня землі.

Як посилити сигнал мобільної мережі самотужки - корисні поради

Причина може бути у поломці смартфона. Коли телефон виходить з ладу - сигнал мобільної мережі починає погіршуватися або взагалі зникає. Більш того, збій може статися через проблеми з програмним забезпеченням чи після того, як волога потрапила всередину гаджета.

Якщо телефон легко розбирається - відкрийте його і уважно подивіться, чи щільно прилягають контакти до кабелю та чи немає видимих пошкоджень. Якщо вони були виявлені - необхідно гаджет віднести до спеціалістів. Ви також можете з підручних засобів зробити саморобний підсилювач сигналу, взявши невеликий шматок ізольованого дроту, який слід направити до діагностичного порту.

При створенні підсилювача можна використовувати спеціальну наклейку у вигляді квадратного стікера з кількома металевими доріжками всередині, або шматок фольги, який треба розмістити дуже близько до антени.

Ви також можете посилити сигнал мобільної мережі, використовуючи ретранслятор. Але подібна техніка вимагає додаткових витрат. Вам доведеться придбати наступний набір:

  • GSM репітер - пристрій, який може повторювати або посилювати сигнал стільникового зв'язку. Моделі відрізняються залежно від коефіцієнта підсилення та частотних діапазонів;
  • Зовнішня антена, яка прийматиме та передаватиме радіосигнал від ретранслятора і назад.
  • Внутрішня GSM-антена, яку необхідно використовувати для прийому користувацьких пристроїв.
  • Шнур-кабель, за допомогою якого ви з'єднаєте все вищезгадане обладнання.
  • Розгалужувач живлення, який використовується при підключенні до ретранслятора.

Раніше ми розповідали, як підсилити вдома сигнал Wi-Fi.