RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українізація працює: які наші імена для дівчаток підкорили серця європейців

Над деякими іменами українок сміються за кордоном через те, що їхнє звучання нагадує смішні слова з різних країн – водночас багато хто з них справді підкорив європейців.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, серед найпопулярніших українських імен у Європі наступні.

Анастасія (Anastasia)

Це ім'я походить від грецького слова, яке означає "воскресіння". Воно поширене не лише в Україні, а й у багатьох інших країнах світу і є досить популярним. У різних культурах можуть бути різні варіанти написання імені, наприклад Anastacia або Annastasia.

Читайте також: Іноземці від них божеволіють: які імена українок популярні в Європі

Олександра (Oleksandra)

Це ім'я походить від чоловічого імені Олександра, що перекладається, як "захисник". Воно також є досить поширеним в Україні й може сподобатися європейським батькам, які шукають незвичайне, але звучне ім'я для своєї доньки.

Ірина (Iryna)

Обираючи дитині ім'я, батьки мріють, щоб воно було рідкісним та приємним на слух. Так, для багатьох ім'я Ірина може асоціюватися з певними якостями та характеристиками, такими як краса та грація, оскільки це ім'я має грецьке походження та пов'язане з богинею миру та любові. Крім того, це ім'я може сприйматися як дуже жіночне та вишукане. Також Ірини мають такі якості характеру, як душевність, м'якість, чуйність і турбота про інших людей.

Софія (Sofiya)

Це ім'я є одним із найдавніших у Європі та має багату історію. У культурі багатьох європейських країн, таких як Італія, Греція, Болгарія, Польща, Росія та інші, ім'я Софія є традиційним та шанованим. Воно має мелодійне та приємне звучання, що робить його популярним серед батьків, які шукають гарні та гармонійні імена для своїх дочок.

Катерина (Kateryna)

Це ім'я походить від грецького слова "καθαρός" і означає "чистий". Воно широко поширене в Європі і має своє коріння в грецькій мові, а також має багато прекрасних значень, які можуть бути привабливими для батьків, які хочуть вибрати гарне та символічне ім'я для своєї дочки. Загалом ім'я Катерина залишається популярним у Європі завдяки своїй історичній значущості, культурним асоціаціям та естетичній привабливості.

Раніше ми писали, які імена українок звучать як образа.

Вам може бути цікаво:

Просто мед для вух: які жіночі імена найбільше подобаються полякам

Традиційні та сучасні: найпопулярніші імена, які дають дітям поляки

Вважають їх найкрасивішими: топ-5 жіночих імен, які подобаються німцям