RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Смартфон став швидше розряджатися: головні причини та інструкція, що робити

З часом батарея навіть найпотужніших новітніх ґаджетів починає розряджатися протягом кількох годин. Перш ніж змиритися із проблемою та просто заряджати свій смартфон по кілька разів на день, варто спробувати виявити причину цього та спробувати її усунути.

З яких причин може часто розряджатися акумулятор смартфона розповідає "Апостроф".

Знос батареї

Старий акумулятор — головна причина швидкої втрати енергії. Під час зарядки акумулятор нагрівається через зростання внутрішнього опору. Можна візуально оглянути його, вийнявши з гаджета, якщо це можливо. Набухання, корозія, деформація, різні плями на поверхні — тривожний дзвіночок та привід замінити батарею на нову.

Використання ґаджета за високих чи низьких температур

Навіть найсучасніші смартфони негативно переносять різкі перепади температур, а тому, аби уникнути неочікуваної розрядки пристрою необхідно тримати пристрій за "комфортної" температури. Взимку у цьому допоможуть спеціальні чохли, а влітку – тримання телефону у сумочці та уникання прямих сонячних променів.

Читайте також: Чи псується батарея смартфона, якщо заряджати його всю ніч

Занадто яскравий екран

Більшість користувачів бажає насолоджуватися яскравим та насиченим дисплеєм, але, якщо встановити надмірну яскравість на 100%, це може призвести до зменшення енергоефективності батареї. Щоб уникнути цього, необхідно зменшити яскравість екрану через налаштування монітора, підганяючи її до зручного для користування рівня, що зазвичай становить 50-60%. Таким чином можна забезпечити комфортну роботу з пристроєм та продовжити тривалість роботи батареї.

Ресурсомісткі функції

Якщо ваш девайс працює в режимі "все включено", не дивно, що батарея швидко розряджається. Включений Wi-Fi, Bluetooth та NFC вимагають значної кількості енергії. Якщо ви не використовуєте ці функції, рекомендується вимкнути їх у налаштуваннях пристрою, щоб зберегти заряд батареї на тривалий час.

Нестабільний стільниковий зв'язок/GPS

Місткість батареї може зменшуватися дуже швидко, коли ваш телефон постійно намагається підтримувати стійкий зв'язок, особливо якщо має місце перебій у з'єднанні. Датчик GPS - одна з найбільш "ненажерливих" функцій, яка може використовувати значну кількість енергії. У разі, якщо ви знаходитесь в невідомому місці, ця функція допоможе вам знайти потрібний об'єкт, однак, вдома або на роботі активувати її не варто.

Мобільні віруси

Шкідливе програмне забезпечення може споживати заряд батареї набагато швидше, ніж звичайні утиліти. Щоб бути впевненим у своїй безпеці, рекомендується встановлювати антивірусні програми.

Аби впоратися з проблемою, необхідно зробити наступні 3 кроки:

  • Калібрування батареї – це допомагає акумулятору "запам'ятати", що йому потрібно заряджатися саме до 100%, не відключаючись раніше;
  • Оновлення системи;
  • Видалення непотрібного ПЗ, адже це засмічує пам'ять девайса та витрачає енергозапаси батареї марно.

Раніше ми публікували простий лайфхак, як зберегти заряд батареї смартфона.

  • Вас також може зацікавити:

Як налаштувати домашній інтернет і вийти на зв'язок, коли немає світла: п'ять способів

Швидкість інтернету планується узаконити: Федоров анонсував зміни

Безкоштовно та працюють без світла: на вулицях українських міст з'явилися відкриті точки Wi-Fi