RU  UA

Стара розробка: експерт оцінив чергові ядерні навчання РФ

Міноборони Росії вивело на командно-штабне вчення стратегічний ракетний комплекс "Ярс" Новосибірського ракетного з'єднання, який оснащений міжконтинентальною балістичною ракетою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний аналітик, експерт із ракетних озброєнь Олександр Кочетков.

Він зазначив, що не варто думати, що "Ярс" - це якесь "диво-зброя" Кремля, яка шокує всіх їхніх противників.

Читайте: Наші ППО готові знищувати і ядерні ракети - експерт із озброєнь

"Ні, йдеться про стару, ще радянську розробку, яку модернізували. Дещо збільшили дальність польоту, а сама концепція ракети з роздільною боєголовкою залишилася колишньою", - зазначив експерт.

За його словами, російське командування постійно проводить такі "ядерні навчання": виведення в морі кораблів, що несуть ядерну зброю, навчання з швидкого перекидання ракет з ЯЗ на інші "ударні позиції".

І подібних навчань з початку відритого вторгнення в Україну російські військові провели вже близько семи, - підрахував Олександр Кочетков, додавши, що такі "загрози" нікого не лякають.

"Навіть повідомлення про те, що РФ перемістить ракети з ЯЗ до Білорусі, нікого на Заході не налякали. Там відслідковують ситуацію, розуміючи, що Кремль тільки лякає. Причому вельми невміло", - резюмував він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський пояснив рішення російського диктатора Володимира Путіна розмістити ядерну зброю в Білорусі провалом переговорів із китайським лідером Сі Цзіньпіном.

  • Вас може зацікавити :

Ядерні ракети в Білорусі: в ЄС висунули попередження Лукашенку

Китай відреагував на плани Путіна розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю

Ядерна зброя Росії в Білорусі: як відреагували у США