RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Це складне завдання: генерал Міллі оцінив можливість деокупації всієї України у 2023 році

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що ймовірність того, що Україні вдасться відкинути російських окупантів за межі своєї території у 2023 році, невисока. Він зазначив, що не вважає це завдання нездійсненним, але воно дуже складне.

Про це він сказав в інтерв'ю Defense One.

"Я не думаю, що це відбудеться найближчим часом у цьому році. Зеленський неодноразово робив публічні заяви про те, що мета України полягає в тому, щоб стусанами викинути кожного росіянина з окупованої української території. Але це велике завдання. Дуже, дуже складне військове завдання", - пояснив свою думку Міллі.

Читайте також: США оголосять новий пакет військової допомоги Україні: стала відома дата

Водночас, за словами Міллі, Росія прорахувалася стратегічно та оперативно, а тепер відбувається ще й тактичний її програш. Голова комітету начальників штабів США додав, що російські війська потрапляють у м'ясорубку і частково причина цього в низькій підготовці та тактиці "людських хвиль", що застосовується.

Як повідомляв "Апостроф", заступник оборони України Ганна Маляр закликала не обговорювати контрнаступ ЗСУ та пояснила, чому це важливо.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти готуються до відступу: військовий вказав на ознаки

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру

Окупанти створили для ЗСУ гарні умови для контрнаступу: дані аналітиків