RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Нам потрібен терор": у Росії відреагували на смерть Владлена Татарського

На загибель російського пропагандиста, воєнкору Владлена Татарського (Максима Фоміна) відреагували не лише українські політики та журналісти, а й російські. Частина з них погрожує українцям.

"Апостроф" зібрав головні реакції пропагандистів на ліквідацію Татарського.

Читайте також: Від кримінальника до "воєнкора": що відомо про життя Владлена Татарського

Так, головна редакторка російської телекомпанії RT Маргарита Сімоньян у Telegram коротко відреагувала на цю подію.

"Ну, що? Забудемо? Пробачимо?", - зазначила пропагандистка.

Російська пропагандистка Тіна Канделакі поцікавилася, коли Росія почне відповідати на такі події.

"У терористів є світло, вода, працюють залізниці, ресторани, інтернет, керівники вбивць їздять із телекамерами країною", - написала Канделакі.

Російський активіст Ілля Янсен закликав до терору українців.

"Нам потрібен терор, якого не бачив світ... Нам потрібно, щоб усякий заукраїнець у РФ боявся вийти з кімнати. Нам потрібно, щоб згорів Андердог. А Україна має в цей момент горіти і вити виттям сотень і тисяч вдів у тилу. Повинно горіти все, що ще не горить. Повинно бути знищено все, що ще ціле. Нам потрібен терор, якого не бачив ще світ. Нам потрібно щоб боялися вони, а не ми", - заявивЯнсен.

Російський філософ Олександр Дугін, дочка якого загинула у серпні минулого року і була особисто знайома з Татарським, пригрозив усім тим, хто хоче сказати щось погане на адресу Татарського.

"Ось зараз почнеться. Владлен був у цьому правий, у цьому не правий. Все не так. Хто герой, той правий у всьому - був, є і буде... Будь-який плювок у загиблого героя - образа Батьківщини. Ніякого права нести все що завгодно ніхто нікому не давав. Говоріть і пишіть лише в тому випадку, якщо готові заплатити за слова життям. Як Владлен Татарський", - написав Дугін.

Ще один активіст Олексій Живов агресивно відреагував на смерть пропагандиста.

"Ви думаєте тварюки, якщо ви вб'єте одного з нас, двох, трьох, щось зміниться?! Зміниться тільки те, що ми почнемо з вас шкіру здирати живцем... Клянуся, ми закінчимо в Києві, а наші вороги будуть бовтатися на стовпах", - наголосив він.

Російський публіцист Єгор Холмогоров теж почав загрожувати Україні.

"Життя у Києві та прирівняних до нього Хохлобадах має перетворитися на пекло", - заявив Холмогоров.

Член Громадської Палати Олександр Малькевич розповів, що про це думає населення країни.

"Російське громадянське суспільство чекає відповіді на цей терор, що перевищує в рази, розв'язаний проти мирних громадян", - написав Малькевич.

Депутат Держдуми Петро Толстой у відповідь на ліквідацію Татарського написав гнівну промову проти України.

"Хтось думав, що тих, хто проживає в Москві, Пітері це не торкнеться, повторювали цю мантру "це не моя війна, я поза політикою"? І ось – вибух у центрі мегаполісу. Дар'я Дугіна, тепер – Владлен. Тільки наша повна та беззаперечна перемога може припинити це. Ми повинні йти до кінця, поки повністю не знищимо нацистську виразку, а міжнародна терористична організація під назвою "Україна" не припинить своє існування", - заявив Толстой.

Пропагандист Антон Красовський написав, що Татарського вбили нібито "українські терористи".

"Татарського вбили в центрі Петербурга. Убили українські терористи. Вони по всій країні нашій очевидно. І вбиватимуть і підриватимуть", - зазначив Красовський.

Глава МЗС РФ Марія Захарова поскаржилася, що Захід "не виявляє співчуття" до таких подій.

"Ні з одного випадку насильницької загибелі російського журналіста, яка оцінювалася київським режимом та його головорізами як “успіх”, ні західні країни, ні міжнародні організації, ні закордонні професійні спільноти не тільки не провели розслідувань, але навіть не виявили елементарного людського співчуття”, - написала Захарова.

Нагадаємо, у неділю, 2 квітня, стався вибух в одному з кафе Санкт-Петербурга, де часто проводяться патріотичні вечори, одним із них був саме вечір воєнкору Владлена Татарського. Він загинув.

  • Вас також може зацікавити:

"Язик до труни доведе": журналіст назвав ймовірну причину смерті Татарського

В окупованій Каховці відбулася масштабна "бавовна": фото і відео

В окупованому Маріуполі нова "бавовна": фото та відео