RU  UA

Не треба впадати в ейфорію: в Україні пояснили ситуацію з відправкою РФ на війну "давньої" техніки

Хоча Росія і відправляє на фронт в Україну досить стару техніку, передчасно радіти не варто, оскільки вона також здатна завдавати ударів по наших позиціях.

Про це Апостроф TV розповів військовий аналітик Володимир Шевчук.

"Росіяни не можуть подолати технологічний дисбаланс. Так, у них там може бути ще техніка (танки) 50-х років, але це все старі зразки, які мало відповідають вимогам сучасної війни. Для прикладу, у березні 2022 року на початку вторгнення росіяни втратили близько 3900 осіб особового складу та близько 900 одиниць техніки, то вже у грудні минулого року вони втратили понад 21 тис. особового складу (це просто катастрофічний показник) та близько 300 одиниць техніки", - сказав військовий аналітик.

Читайте також: "Здулися, не виконавши наказ": фото реальних російських танків під

Однак, за його словами, не варто впадати в передчасну ейфорію - танки Т-50, незважаючи на "антикварний вигляд", можуть давати залп на відстань 15 км.

"Росіяни з їх допомогою можуть завдавати відчутних ударів по нашим воїнам та нашим позиціям. Тому окупанти змінюють тактику, "бережуть" техніку, але зовсім не бережуть людей, діючи тактикою піхотного валу. У місяць вони ставлять під рушницю і готують на фронт близько 20 тис. осіб, а ми і тут їх обходимо, знищуючи близько 24 тис. окупантів на місяць", - підсумував експерт.

Як повідомлялося раніше, Росія знімає з консервації танки Т-54 та Т-55.

Вам може бути цікаво:

Лук теж стріляє: що у ЗСУ думають про розконсервацію Росією старих танків

Гора металу з мотором: експерт розповів, як РФ знищує свої ж танки на війні

Як гітлерівці у Другу світову: рашисти під Запоріжжям заривають танки у землю