RU  UA

Це фейк: експерт висловився про витік даних із Пентагону

Інформація про витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо запланованого контрнаступу української армії, може бути фейком.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Читайте також: Коли і де українська армія піде у контрнаступ: усі подробиці

"Витік інформації з Пентагону - фейк. Це видно з того, що вони дали цифру втрат України більшу, ніж Росії. Проте відомо, що втрати завжди більші у наступаючої сторони. І за всіма даними всіх розвідок це саме так і є", - зазначив він.

За словами експерта, такі фейки виготовляються так: береться інформація з відкритих джерел, додається якась кількість маніпулятивної інформації і все це видається за розвіддані. Необхідно провести розслідування, щоб виключити можливість витоку інформації.

"Мета цієї інформації - продати це Путіну. Показати хоч якийсь результат. Напевне зараз вони переконують Путіна, що вони зірвали український контрнаступ. Друга мета - посіяти недовіру між нами і союзниками. Для цього вони натякають, що злив міг бути з українського боку. Такі спроби вже не перші. Проте великого успіху вони досі не мали", - вважає аналітик.

При цьому наголосив, що навіть якщо допустити, що реально був витік інформації, то плани ЗСУ будуть змінені.

"Ми не будемо чинити, як росіяни, які навіть після того, як про їхні плани писали всі газети світу, не змінили цих планів і вторглися в Україну, як і планували", - додав Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, що заступник міністра оборони України Ганна Маляр закликала не обговорювати можливий майбутній контрнаступ ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екскомандир "Айдару"

У росіян величезний страх втратити Донецьк - голова ради резервістів ЗСУ