RU  UA

Оборона Бахмута: найближчим часом буде ухвалено важливе рішення

Українським військовим, які обороняють Бахмут, доведеться відходити, якщо в найближчий тиждень не буде контрнаступу чи наступу взагалі.

Про це розповів Апостроф TV історик, військовий експерт Михайло Жирохов.

Читайте також: Герої вдома! В Україну з полону повернулися 100 захисників та захисниць. Фото і відео

За його словами, існує дуже велика ймовірність такого розвитку подій.

"Абсолютно точно будуть виводити під вогнем противника, і це завжди втрати, як мінімум, втрати техніки. Ми зараз бачимо фото і відео, де та "дорога життя", яка завалена знищеними ворогом вантажівками, машинами, бронетехнікою, тому що дуже непроста ситуація саме там – я маю на увазі, перш за все, логістику", - розповів експерт.

При цьому у військових завжди є план "А", і план "Б", тому в якісь моменти відведення, якщо буде ухвалене таке кардинальне рішення, вони вже є.

"Зараз я такого не бачу, хоча наш президент дуже обережно, але сказав, що може прийняте таке рішення. Сьогодні було чергове засідання ставки, де були прийняті якісь рішення. Які саме рішення – ми побачимо вже найближчими днями точно. Тому що найближчими днями буде прийняте рішення: або оборонятися, але там обороняти вже нічого при тій тактиці росіян, або виводити гарнізон", - повідомив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, боєць батальйону "Свобода" Ярослав Лисенко заявив, що бої у Бахмуті можуть тривати багато місяців.

  • Вас також може зацікавити:

Хочуть взяти місто до Великодня? Боєць ЗСУ озвучив ймовірні плани ворога щодо Бахмута

Для них люди – це витратний матеріал: історик про втрати серед росіян

"Вагнерівці" зазнали величезних втрат: відео та подробиці епічного штурму під Сіверськом