RU  UA

Для них люди – це витратний матеріал: історик про втрати серед росіян

Експерти пояснили, чому росіяни не рахують втрати, які несуть у найгарячіших точках на Донбасі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів український військовий історик, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри Андрій Харук.

Читайте також: Не відповідає дійсності: боєць ЗСУ про "снарядний голод" у окупантів

"Бахмут. Заява Пригожина про юридичне взяття Бахмута - дурниця. Такого поняття взагалі не існує. Заява спрямована на те, щоб посилити позиції Пригожина в внутрішньо-політичній боротьбі в Росії. Вочевидь в Росії втрати не рахують. Людський ресурс вважається витратним матеріалом. Можливо колись вони почнуть втрати рахувати, проте поки що цей момент не настав", - зауважив він.

За словами історика, вищі офіцери на фронті "гинути не повинні". Вони керують військами з відстані, проте у росіян досить високі втрати серед цієї ланки.

"При цьому нижчі офіцери бойового досвіду не мали. Тому командири батальйонів і вище мусили кидати командні пункти і виїздити на передову, де їх часто убивали. Тому нестача офіцерів - велика проблема для росіян. Вони намагаються гарячково поповнити офіцерський склад, проводять скорочені випуски військових вишів. Проте проблема стоїть дуже гостро", - наголосив Андрій Харук.

Нагадаємо, ворог не припиняє спроб захопити Бахмут, продовжуючи примусову паспортизацію.

  • Вас також може зацікавити:

Британська розвідка назвала причини незначних успіхів та великих втрат армії РФ під Авдіївкою

Окупанти ракетами обстріляли школу в Авдіївці: фото наслідків

"В мене тут батьки поховані, і я тут ляжу": чому не виїжджають жителі прифронтових міст