RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ЗСУ почали використовувати "екзотичний" варіант БМП: фото та особливості

ЗСУ почали використовувати важкі БМП на базі танка Т-64 без башти та з нарощеним корпусом, який посилили динамічним захистом.

Про це свідчать декілька фото з фронту за останні дні, передає Defense Express.

Читайте також: США збільшать постачання озброєння: що ще отримає Україна

Журналісти припускають, що цю БМП створили з пошкодженого танка, який не підлягав вже повному відновленню. На озброєні у машині стоїть 12,7-мм кулемет НСВТ на дистанційно керованій установці. Моторно-трансмісійне відділення залишилось у кормі.

БМП на базі танка є екзотикою. Поява їх в українських воїнів викликала хвилю занепокоєння, що нібито потрібно поставити щось потужніше за кулемет. Проте задача цих машин - доставляти десант на коротку відстань, а не виконувати роль танка з озброєнням від БМП.

Фото: defence-ua.com

Встановлення 30-мм гармати означає зменшення десантного відділення та збільшення ваги через башту, а також її бронювання. Але на БМП ймовірно посилення озброєння для безпосередньої вогневої підтримки піхоти у ближньому бою, у тому числі встановити легкий бойовий модуль з гранатометом та кулеметом автоматичного управління та сучасними прицільно-спостережними приладами.

Подібна практика зафіксована в Ізраїлі, де використовують важку 63,5-тонну БМП Namer на базі Merkava Mk IV. Її броня більш міцна. Також є бойові машини на базі трофейних Т-54 та Т-55, де поставили менший двигун від Detroit Diesel з трансмісією від Allison, створивши коридор з правого боку. Водночас кормова дверь з гідроприводом розкривається вгору, тим самим збільшує висоту проходу.

Фото: defence-ua.com

Журналісти Defense Express пояснили, що, по суті, ізраїльські Achzarit та Namer - гусеничні бронетранспортери. Водночас Achzarit більше схожа за своїми характеристиками на "бронетаксі" для кидка на декілька км між своїми та передовими позиціями противника.

Також зазначається, що саме реальна війна викликає потребу у цих БМП для кидка на "останню милю" під прикриттям танків.

Нагадаємо, Україна може отримати від Німеччини бронетранспортери Fuchs. "Апостроф" розповідав про особливості цієї техніки.

  • Вас також може зацікавити:

Змогли домовитися більше: Зеленський розкрив деталі постачання БТР із Польщі

Хотіла скопіювати досвід США: як Росія сама створила собі проблеми із запасом танків

До 100 одиниць: Україна отримає від Австралії новітні системи керування зброєю