RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Зарплати українцям підвищуватимуть нерівномірно: кому і на скільки збільшать

Проблема бідності серед тих, хто працює, під час війни значно погіршилася. Минулого року мінімальна зарплата зросла всього приблизно на 3% (на 200 грн) до 6700 грн, а у 2023-му мінімалку переглядати не будуть. Окрім того, планується скорочення заробітних плат для державних службовців

Що буде із зарплатнями українців - прогнозують експерти та роботодавці виданню Obozrevatel.

Читайте також: "Нехай депутати повоюють на 20-30 тисяч": що коїться з зарплатами військових

Експертка ринку праці Тетяна Пашкіна зазначила, що зарплати будуть підвищувати нерівномірно. Ті співробітники, від яких залежить робота підприємства, мають шанс на значне підвищення. Решті підвищувати зарплати можуть на невеликий процент і за бажанням. Можливості масово підвищити зарплати всім немає.

У різних опитуваннях до 60% роботодавців заявили про те, що збираються підвищувати зарплати. Передусім ріст буде в тих галузях, від яких залежить відновлення України. Серед них медицина, енергетика, будівництво, військово-промисловий комплекс, агропромисловий комплекс. Роботодавці слідкуватимуть за тим, щоб їхні зарплати залишались конкурентними. Завдання – зберегти колектив.

Підвищувати зарплати планують у межах 5-10% (згідно з результатами опитування Osoba). Із зарплатою у 20 тис. грн можна очікувати на надбавку в розмірі всього 1-2 тис. грн. Проте для деяких співробітників надбавка може бути більш суттєвою. Близько 14% роботодавців планують підняти зарплати до 20%. Тобто із зарплатою в 20 тис. грн надбавка може бути на рівні 4 тис. грн.

Як ми писали, заробітну плату працівникам державних органів на територіях, де йдуть активні бойові дії, можуть підвищити.

Вас може зацікавити:

Коли "оптимізовують" армію: що означатиме для ЗСУ зменшення винагороди бійцям

Навіть на передовій можуть не дати "бойові": чому військові не отримують заслужених виплат

Часто не отримують гроші через незнання: що мають платити військовому під час звільнення зі служби