Є речі на кухні, від яких важливо вчасно позбавлятися, тому що вони здатні навіть завдати шкоди вашому здоров'ю.
"Апостроф" розповість, чому на кухні потрібно приділити увагу.
Губка для миття посуду
Нерідко проблемою господарок є старі губки для миття посуду. Їх треба міняти хоча б раз на два тижні. Тому що залишки їжі та бактерій на губках, а також тепле вологе середовище досить швидко перетворюють їх на джерело мікробів.
Читайте також: Як зробити генеральне прибирання на кухні без "хімії": 5 дієвих лайфхаків
Подряпаний посуд
Якщо на посуді з'явилися тріщини, не шкодуйте і викиньте його. По-перше, у подряпинах також накопичуються мікроби та бруд, також через такий посуд можна поранитися.
Дошка для нарізання
Цей предмет на кухні також має свій термін придатності, приблизно півроку.
Зрозуміти, що час йти в магазин за новою дошкою нескладно - потрібно орієнтуватися на її зовнішній вигляд. Якщо поверхня деформувалася, з'явився запах, то настав час купувати нову дошку.
Прострочені спеції
Терміну придатності приправ також варто приділяти увагу, оскільки згодом спеції перетворюються на пил без смаку, який тільки завдає шкоди. Тому перевіряйте дату на спакування.
Відкрите вино
Відкрита пляшка білого вина може стояти лише 3 дні, червоне – до двох тижнів. Потім залишки рідини своїм смаком нагадуватимуть більше винний оцет.
Дізнайтеся, як почистити дошку для нарізки від цвілі та запаху: простий спосіб без хімії
Вас може зацікавити:
Як швидко відмити брудну плитку на кухні та у ванній: робочі методи
Як відмити каламутні склянки, щоб вони знову виблискували як нові
Як почистити виделки між зубцями: універсальний спосіб від липкого жиру