RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не тільки страх: яку реакцію викликав у Росії витік документів про контрнаступ ЗСУ

Відомі російські військові блогери відреагували на повідомлення про "витік" даних Пентагону про підготовку Збройних Сил України до контрнаступу. Більшість з них налякані або збентежені цим, але ще частина - не повірила у правдивість "секретних документів".

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Звідки взялися дані про 9 бригад: журналіст про інформацію з Пентагону

За спостереженням аналітика Bellingcat Аріка Толера, документи перебували у відкритому доступі з 4 березня, і невідомо чому потрапили у провідні західні медіа тільки через місяць. Водночас у цих звітах істотно занижені дані про російські втрати, а українські - завищені.

Але незалежно від достовірності витоку документів, російські мілблогери відреагували на це "зі спекулятивним занепокоєнням". Це може означати, що у російському інфопросторі зберігається страх перед майбутнім українським контрнаступом.

"Стаття New York Times оголила значну точку невралгії в російському інфопросторі, а реакція на документи свідчить, що російські блогери все частіше переглядають обґрунтованість власних оцінок щодо можливих українських контрнаступів і своєї здатності прогнозувати українські операції", - зазначили аналітики ISW.

Деякі військові блогери одразу не повірили у правдивість цих документів, назвавши це "дезінформацією, покликаною ввести в оману російське військове командування".

Нагадаємо, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко повідомив, що інформація про витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо запланованого контрнаступу української армії, може бути фейком.

  • Вас також може зацікавити:

Коли і де українська армія піде у контрнаступ: усі подробиці

Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екскомандир "Айдару"