RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Змінила костюм на камуфляж: ексдепутат зі Швеції захищає Україну

Колишня депутатка парламенту Швеції Керолін Норденґріп підписала контракт зі Збройними силами України.

Про це йдеться у матеріалі "Радіо Свобода".

Керолін Норденґріп була депутатом парламенту Швеції з 2018-го по 2022 рік, представляючи партію "Шведські демократи". Нині колишня парламентарка підписала контракт зі ЗСУ та боронить Україну у складі 47-й окремій механізованій бригаді.

Читайте також: Перший дивізіон вже на позиції: до ЗСУ підтвердили прибуття ЗРК Patriot

Керолін зізналася, що наразі готується до відправки на фронт. Кардинально змінити своє життя вона вирішила після того, як побачила кадри з деокупованої Бучі.

"Для мене все почалось ще у Риксдаґу (парламенті - ред.), на зустрічі, буквально на 2-й день після початку повномасштабної війни. Ваш посол був у Швеції і він розповідав нам, яка ситуація в Україні. І я так добре пам'ятаю момент, коли я опустила очі, подивилась на свій недешевий костюм і подумала: "Що я тут роблю? Я ж військова!", і буквально через тиждень я вже була в Україні", - зазначила військовослужбовець в інтерв’ю журналістам.

За словами Керолін, за роботу у парламенті Швеції вона щомісячно отримувала близько 7 тисяч євро. На сьогоднішній день ексдепутатка вже працює інструктором у 47-й бригаді, оскільки завершила усі перевірки та відбір до лав ЗСУ.

"Я приїхала до них (бригади ЗСУ - ред.), пройшла випробувальний період, і за кілька місяців вони сказали, що задоволені моєю роботою та хочуть залишити мене тренером навчального підрозділу. І мені дуже подобається працювати з ними, це чудова бригада... Я у піхоті. Тож я стрілець. Цим я займалася й у шведській армії", - додала колишня парламентарка в інтерв’ю.

Раніше ми розповідали, що на війні загинув відомий український адвокат.

Вас може зацікавити:

Бійцям ЗСУ можуть дати додаткові дні відпустки: що вирішують у Раді

Готуються до "жесту доброї волі"? Заступник мера Енергодару розповів про ситуацію на ЗАЕС

В Україні строковикам хочуть різко збільшити оклад: яку суму пропонує Міноборони