RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

ЗСУ підбили ЗРК та 2 станції РЕБ противника: зведення за 24 квітня

Російські окупанти протягом доби, 24 квітня, продовжили завдавати ударів по території нашої країни, зокрема, позиціях військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Нарахували шість ракетних, 47 авіаційних ударів та 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Майже 50 одиниць техніки та понад 600 окупантів: свіже зведення Генштабу про втрати РФ в Україні

Ймовірність ударів противником по всій території країни залишається.

Росіяни зосереджують основні зусилля на веденні наступу на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито понад 30 ворожих атак. Найінтенсивніші - за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Збили два ворожих розвідувальних безпілотники різних типів.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції радіоелектронної боротьби противника", - зазначають у Генштабі.

Ситуація на фронтах

Волинський, Поліський напрямки: ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки: росіяни присутні у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. За добу обстріляли населені пункти Грем’яч Чернігівської області; Кучерівка, Шалигіне, Іскрисківщина та Попівка Сумської області, а також Окіп, Малі Проходи, Стрілеча, Нескучне, Гатище, Бударки та Чугунівка на Харківщині.

Куп’янський напрямок: росіяни обстріляли н. п.: Тополі, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

Лиманський напрямок: наступів не зафіксовано. Артилерійських обстрілів зазнали н. п.: Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне та Переїзне на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут, намагаючись взяти під повний контроль, тривають жорстокі бої. Зафіксовано безуспішні наступи в районах населених пунктів Новомаркове та Хромове. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Хромове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський напрямок: росіяни вели безуспішні наступи в районах Новокалинове, Степове та Первомайське Донецької області. Обстріляли, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Сєверне, Тоненьке, Первомайське, Карлівку та Невельське Донецької області.

Мар’їнський напрямок: за добу ЗСУ відбили атаки противника в районі н. п. Мар’їнка, а також поблизу Новомихайлівки. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Гостре, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області.

Шахтарський напрямок: за добу ворог наступів не проводив. Обстріляв н. п. Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Комар Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: продовжують вести оборонні дії. За добу обстріляли населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новосілка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Оріхів Запорізької області та місто Херсон.

"Противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів у власних цілях. Зокрема, у Голубівці, що на Луганщині, російські окупанти використовують одну із шкіл як медичний пункт для надання меддопомоги своїм військовослужбовцям", - додають у Генштабі.

Раніше "Апостроф" розповідав, як визначаються міста, де оголошують повітряну тривогу.

  • Вас також може зацікавити:

Підготовка до активної оборони: чому НАТО змінює стратегію

Війна на виснаження: як путінський режим "закриває" Росію

Фінал близький: скільки ще залишилося економіці Росії