RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Командири мають смартфони з координатами українських позицій: генерал ЗСУ про нову тактику окупантів

У російських окупантів останнім часом змінилась тактика дій на Донбасі. Противник проаналізував результати своїх дій та удосконалив тактику застосування військ, на основі зроблених висновків.

Про це розповів генерал-полковник Олександр Сирський, передає Іnterfax Україна.

Читайте також: Від чого залежатиме контрнаступ ЗСУ: думка експерта

Так, зокрема, у кожній бригаді на основі мотострілецьких рот, посилених танками, вогнеметними, мінометними та протитанковими підрозділами сформовані окремі штурмові загони “Шторм”, призначені для відновлення втрачених позицій.

Задля сприятливих умов для ведення штурмів росіяни активно застосовують танкові та артилерійські підрозділи, завдають потужного вогневого ураження по військах ЗСУ, руйнують позиції. Тільки після цього переходять в атаку штурмові підрозділи. Під час штурмових дій обов’язково застосовують безпілотники, завдяки чому противник корегує вогонь артилерії, а командир групи ефективніше управляє підпорядкованим особовим складом.

Водночас у міських умовах окупанти застосовують довготривалі артилерійські обстріли для вогневого впливу на об’єкт атаки. Його штурмує група чисельністю до десяти осіб зі стрілецькою зброєю. Тоді як бойову техніку застосовують вкрай рідко. Зазвичай проводять наступ у три-чотири “хвилі”. Втрати штурмової групи оперативно поповнюють евакуаційною групою з розподільчих пунктів.

При цьому командири штурмових груп використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням “Alpine Quest GPS”, де вказані координати позицій вогневих засобів ЗСУ, об’єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів, додав Сирський.

Раніше ми писали, які та скільки всього танків отримає Україна від західних союзників.

  • Вас може зацікавити:

Туман війни: ЗСУ готують дві наступальні операції

Навчання на танках Abrams та нова допомога союзників: підсумки зустрічі Рамштайн-11

Підготовка до активної оборони: чому НАТО змінює стратегію