RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Окупанти не припиняють вербувати на війну зеків: зведення за 27 квітня

Російські окупанти протягом доби, 27 квітня, продовжили завдавати ударів по території нашої країни, позиціях військ та цивільній інфраструктурі. Зокрема, п'ять ракетних атак здійснили вночі по Миколаєву.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Фінал близький: скільки ще залишилося економіці Росії

Також завдали 25 авіаційних ударів, понад 20 з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність ударів противником по всій території країни залишається.

Росіяни зосереджують основні зусилля на веденні наступу на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито 35 ворожих атак. Найінтенсивніші - за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація за добу завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, по ворожому зенітно-ракетному комплексу. Збили п'ять розвідувальних безпілотників різних типів.

Ситуація на фронтах

Волинський, Поліський напрямки: ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки: росіяни присутні у прикордонних з Україною районах. За добу обстріляли населені пункти Середина-Буда та Чернацьке; здійснили мінометні та артилерійські обстріли н. п. Нововасилівка, Українське, Бачівськ та Кучерівка Сумської області, а також Басове, Бугаївка, Козача Лопань, Стрілеча, Глибоке, Гатище, Вовчанськ, Бологівка, Дворічанське та Колодязне Харківської області.

Куп’янський напрямок: росіяни наступів не проводили, обстріляли н. п.: Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

Лиманський напрямок: зафіксовано безуспішні наступи у бік Серебрянського лісництва. Артобстрілів зазнали н. п.: Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам’янське і Спірне на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут, намагаючись взяти під повний контроль. Зафіксовано безуспішні атаки у бік Богданівки. Від обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Північне, Південне, Неліпівка та Нью-Йорк на Донеччині.

Авдіївський напрямок: росіяни вели безуспішні наступи в районах Сєверне та Первомайське Донецької області. Здійснили обстріли н. п. Степове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське.

Мар’їнський напрямок: за добу ЗСУ відбили атаки противника в районі н. п. Красногорівка та Мар’їнка. Росіяни обстріляли н. п. Георгіївка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок: ворог наступів не проводив. Обстріляв н. п. Вугледар та Велика Новосілка, Богоявленка, Новоукраїнка, Золота Нива, Пречистівка та Вугледар Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: продовжують вести оборонні дії. За добу обстріляли н. п. Вільне Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Херсон та Берислав на Херсонщині.

Російське керівництво з метою поповнення втрат в живій силі продовжує залучати осіб із судимістю чи тих, на кого заведено кримінальні справи, зокрема, за тероризм.

"За наявною інформацією, у одному із польових таборів, розгорнутих противником на тимчасово захопленій території Старобільського району Луганської області, здійснюється підготовка близько 500 таких загарбників. Також відомо, що замість ув’язнення, засудженим пропонується контракт на військову службу із участю у бойових діях в Україні терміном на пів року", - додали у Генштабі.

Раніше "Апостроф" розповідав, як визначаються міста, де оголошують повітряну тривогу.

  • Вас також може зацікавити:

Підготовка до активної оборони: чому НАТО змінює стратегію

Війна на виснаження: як путінський режим "закриває" Росію

Україні потрібно готуватися до того, з чим Ізраїль живе вже 75 років – Сергій Ауслендер