RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Російські ПВК конкурують у Бахмуті між собою, почалися внутрішні розбірки — ISW

Серед російських приватних військових компаній, присутніх у Бахмуті на Донеччині, які все більше втрачають своїх солдат, загострюється конкуренція.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни.

Читайте також: Розслідувачі вирахували "вагнерівців", які вбивали дітей в Україні: фото

Бойовики заявляють, що керівництво групи "Вагнера" погрожує стріляти їм у спину, якщо вони залишать позиції.

Експерти звернули увагу на відеозвернення до російського диктатора Володимира Путіна найманців ПВК "Поток" (як повідомляється, це один із трьох добровольчих загонів державної енергокомпанії РФ "Газпром"). У ньому військовослужбовці стверджували, що представники "Газпрому" повідомили членам "Потоку", нібито вони підписуватимуть контракти з міноборони Росії (МО), але потім змусили підписати їх із ПВК "Редут". Хоча раніше один із російських блогерів стверджував, мовляв, "Поток" – це не ПВК, а підрозділ БАРС (бойовий резерв).

Проте найманці з "Потоку" також поскаржилися на погане поводження з боку "вагнерівців", які погрожували їх розстріляти, якщо вони відступлять від лінії зіткнення.

Бойовик ПВК "Вагнер" в інтерв'ю, опублікованому 26 квітня, заявив, що добровольці "Потоку" вночі залишили фланги "вагнерівців". Зазначалося, що вони кинули позиції в Бахмуті через брак боєприпасів.

"ISW раніше оцінила, що засновник "Вагнера" Євген Пригожин розглядає поширення ПВК "Поток" навколо Бахмута як конкуренцію, і схоже, що збільшення числа інших приватних військових компаній навколо міста може спричинити суттєві тертя", – зазначили аналітики.

Раніше ми писали про те, що росіяни жорстоко стратили колишнього ув'язненого Рязанської ВК-3 і члена ПВК "Вагнер" Євгена Нужина, якого завербували й відправили на повномасштабну війну проти України, де він одразу здався в полон до ЗСУ.

Вас може зацікавити:

Кремль його використав: Путін може ліквідувати Пригожина

Беруть навіть "психів": нові подробиці вербування росіян у ПВК "Вагнер"

Концентрат гидоти: український художник показав справжню особу "вагнерівців"