RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Розслідувачі вирахували "вагнерівців", які вбивали дітей в Україні: фото

У понеділок, 17 квітня, в мережі опублікували відео ув'язнених із ПВК "Вагнер", які зізналися у вбивстві близько 400 мирних громадян, у тому числі дітей, у Бахмуті в Україні. Пізніше з'явилися фотографії.

Знімки оприлюднили у Telegram-каналі співзасновника міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, OSINT-експерта Іраклі Комахідзе.

Так, одного зі злочинців, помилуваного указом Путіна від 02.09.2022, звуть Азамат Улдаров, він із Саратовської області та народився 7 грудня 1981 року.

Читайте також: Перша країна ЄС визнала ПВК "Вагнер" терористичною організацією

Другим злочинцем, який зізнався у вбивстві мирних громадян, підлітків та дітей, є Олексій Савичов. Він народився 30 вересня 1974 року, і ймовірно родом із міста Острогозьк Воронезької області. Також було помилувано указом Путіна від 02.09.2022 року.

Нагадаємо, протягом тижня злочинці давали свідчення під час відео- та аудіоопитувань і повідомили засновнику Gulagu.net Володимиру Осєчкіну подробиці про розстріл понад 20 українських дітей та підлітків, підрив ями з більш ніж 50 пораненими полоненими й так званими "500-ми" (ті, хто вирішив залишити війну та відмовився виконувати накази про вбивство українців), зачистку житлових будинків із вбивством усіх, у тому числі дітей.

Один із "вагнерівців" зізнається, що "вистрілив 5-річній дівчинці в голову", коли вони заходили в Соледар та Бахмут. За словами терористів, від Пригожина надійшла команда зачистити Бахмут. Не пропускати нікого – старих, дітей. Усіх зачистити.

Раніше м писали, що ПВК "Вагнера" зазнала суттєвих втрат під Бахмутом, але потенційно вона може завербувати у РФ ще близько 70 тисяч ув'язнених.

  • Вас може зацікавити:

Кремль його використав: Путін може ліквідувати Пригожина

Беруть навіть "психів": нові подробиці вербування росіян у ПВК "Вагнер"

Концентрат гидоти: український художник показав справжню особу "вагнерівців"