RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Б'ють до 300 км: Україна може отримати далекобійні ракети

Велика Британія хоче закупити для України сучасну зброю за рахунок спеціального фонду. Серед затребуваної техніки – ракети великої дальності та обладнання, що забезпечує мобільність військ.

Про це пише польське Defence24.

Читайте також: Британія передала Україні снаряди зі збідненим ураном: що відомо про зброю, яка викликала істерику в РФ

Повідомляється, що Міністерство оборони Великої Британії опублікувало запит на інформацію про військову техніку, призначену для використання українською армією, яка фінансується в рамках Фонду підтримки України. Загальна вартість фонду наразі становить понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів. З цієї суми 200 мільйонів фунтів стерлінгів уже виділено, зокрема на безпілотні літальні апарати, системи розвідки та засоби протиповітряної оборони, а також запчастини для існуючої техніки української армії.

Наразі триває другий раунд набору до фонду і заявки можна подавати за двома напрямками: системи далекого удару та забезпечення мобільності військових.

Британські військові фахівці висувають низку обов'язкових вимог до ударних систем, які хочуть передати Україні. Ключовим запитом є ракети, що запускаються з суші, землі та моря, з корисним навантаженням від 20 до 490 кг та дальністю польоту від 100 до 300 км.

Видання наголошує, що на європейському оборонному ринку буде важко знайти готове рішення з такими параметрами. Винятком може бути турецька ракета TRG-300 з дальністю 120 км, але невідомо, чи вирішить Анкара надати таку зброю Україні.

"Однак також можливо, що британський попит буде задоволений виробниками, які поєднуватимуть або розвиватимуть існуючі рішення, як це було у випадку з наземною ракетою SDB", - резюмується у матеріалі.

Фонд підтримки України є ініціативою під керівництвом Великобританії з внесками Ісландії, Норвегії, Швеції, Данії та Литви для швидкої закупівлі військового обладнання для України. У проектах у рамках цієї ініціативи можуть брати участь і організації з інших країн. На перший, вже завершений, запит фонду подали заявки компанії з понад 40 країн.

Як розповідав "Апостроф", Південна Корея стежить за ситуацією на полі бою в Україні та розглядає можливість відправки летальної зброї до Києва.

Вас також може зацікавити:

Скільки Росія отримала від Ірану снарядів за пів року: ЗМІ озвучили цифру

Геть від Москви: стало відомо про важливе рішення Єгипту щодо постачання боєприпасів для ЗСУ

Рада ЄС допоможе Україні з боєприпасами: озвучена колосальна сума