RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Британія передала Україні снаряди зі збідненим ураном: що відомо про зброю, яка викликала істерику в РФ

Велика Британія вже передала Україні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2, які викликали справжню істерику в Росії. Передачу цих боєприпасів підтвердив молодший міністр ЗС Британії Джеймс Хіппі.

Про це свідчить відповідь Хіппі, опублікована на офіційному сайті із запитанням до британського Міноборони.

Він зазначив, що з міркувань безпеки інформація про кількість переданих боєприпасів зі збідненим ураном, а також скільки їх вже використано на полі бою, залишиться у секреті.

Практично одразу на цю інформацію відреагували представники посольства Росії в Лондоні, звинувативши британців у підтримці "київського режиму".

"Коментарі Джеймса Хіппі є похмурим свідченням безжальної політики англосаксів щодо тотальної ескалації "проксі-конфлікту", який вони самі розв'язали в Україні", - вибухнули вони звинуваченнями в рамках своєї пропагандистської риторики.

Читайте також: Боєприпаси зі збідненим ураном: у США відповіли на панічні заяви Росії

Країна-агресор вибухнула безпідставними звинуваченнями, намагаючись перекласти відповідальність за криваву війну, яка повністю лежить на РФ, на міфічних "англосаксів".

"Ми закликаємо британську владу не плекати ілюзорних сподівань на те, що їй вдасться обійтися без зла, залучаючи збройні сили України до відповідальності за токсичні боєприпаси, які зараз є в їхньому розпорядженні. Лондону не вдасться перекласти провину за їхні злочини на своїх київських партнерів", - "залякує" російська сторона.

Нагадаємо, Росія б'ється в істериці, нібито снаряди із збідненим ураном шкідливі для довкілля та здоров'я, проте сама використовує їх на полі бою в Україні. Раніше ЗСУ брали їх як трофеї. Більш того, на думку експертів - це безпечна для екології технологія, яка давно використовується: збіднений уран є лише в осерді снаряда, а радіоактивність його надзвичайно мала. Завдяки високій щільності та жорсткості урану він використовується при виробництві військової броні та боєприпасів.

Раніше "Апостроф" публікував думку військового оглядача з Ізраїлю Давида Шарпа, як ЗСУ застосовуватимуть снаряди зі збідненим ураном.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки Росія отримала від Ірану снарядів за пів року: ЗМІ озвучили цифру

Геть від Москви: стало відомо про важливе рішення Єгипту щодо постачання боєприпасів для ЗСУ

Рада ЄС допоможе Україні з боєприпасами: озвучена колосальна сума