RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Виросте гігантською: як збільшити ефективність добрива для полуниці

Щоб полуниця рясно плодоносила, варто садити її відповідно до місячного календаря, а також вчасно і правильно удобрювати її. Тоді врожай порадує великою, солодкою та ароматною ягодою.

"Апостроф" розповідає, як правильно удобрювати полуницю.

Перше підживлення потрібно внести навесні, але перед цим потрібно зробити низку маніпуляцій, які допоможуть кущикам взяти максимум від добрива.

Перед підживленням потрібно прибрати торішню мульчу, засохле листя та інше сміття. Далі грядки полуниці потрібно прополоти, щоб бур'яни не забирали живлення. Після необхідно підгорнути кущі, особливо у випадку, якщо коріння сильно оголилося, і розпушити ґрунт.

Читайте також: Чому жовтіє листя полуниці: головні причини та хитрощі, які врятують рослини

Тільки після цього можна проводити підживлення. Для цього добре підходить курячий послід, який потрібно розбавити водою у співвідношенні 1:20. Розчин настоюють два дні, а потім поливають полуницю строго під корінь – по 0,5 літра на дорослу рослину. Курячий послід можна замінити аміачною селітрою – 1 столова ложка на 10 літрів води.

Раніше "Апостроф" розповідав, як розмножувати полуницю вусами - вегетативними пагонами, на яких розвиваються розетки листя, а потім з'являються коріння.

  • Вас також може зацікавити:

Як правильно розводити курячий послід для підживлення помідорів та інших рослин

Як позбутися слимаків і попелиці на городі: народні засоби проти шкідників

Чим підживити півонії, щоб пишно цвіли: поради досвідчених садівників