RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Естонія продовжить допомагати Україні: фонд "Все для перемоги" відреагував на інформаційну атаку рф

Найбільший та найвідоміший в Естонії фонд MTÜ Slava Ukraini, засновницею якого є Йоганна-Марія Лехтме, став жертвою масштабної інформаційної атаки. На думку естонських експертів, за медійною атакою стоять політичні сили, яким на виборах в парламент Естонії в 2019 році інформаційно допомагали структури Євгенія Пригожина, власника славнозвісної ПВК "Вагнер".

Мета атаки – заблокувати роботу найбільшого благодійного фонду Естонії, і зменшити підтримку України, адже з початку повномасштабної війни естонський фонд зібрав приватних пожертв на потреби України на суму щонайменше 6,5 млн євро.

Кампанію з дискредитації естонської активістки активно підтримують зрадники України, серед яких Анатолій Шарій, а також стотисячні російські Телеграм-канали.

Для дискредитації Йоганни-Марії Лехтме, яка є депутаткою парламенту Естонії від ліберальної партії Eesti 200, використовують звинувачення на адресу партнера MTÜ Slava Ukraini – українського благодійного фонду "Все для перемоги" та ТОВ "Айсі Констракшн", що спеціалізується на забезпеченні технічних, медичних та харчових потреб українських бійців, що воюють на передовій, а також цивільних мешканців на деокупованих територіях. Команда фонду постійно доставляє гуманітарну допомогу у райони активних бойових дій.

"Нашу діяльність не зупинить ні на хвилину жоден російський провокатор. Ми знаємо що ми робимо, для кого ми це робимо і чому це важливо", - прокоментував засновник та директор Благодійного фонду "Все для перемоги" Геннадій Васьків.

Найближчим часом у Фонді буде проведено офіційний аудит його діяльності, аби зафіксувати прозорість і ефективність роботи та партнерства. Це стане частиною юридичної відсічі спробам дискредитації діяльності БФ "Разом до перемоги" та його партнерів.

Фонд "Все для перемоги" створено на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Його зусиллями вже придбано та передано безпосередньо в зону бойових дій та на деокуповані території: понад 340 автомобілів, понад 350 дронів, понад 50 тепловізорів та прицілів, понад 100 глушників, 22600 наборів продуктів, засобів гігієни та речей першої необхідності, понад 100 генераторів, товарів медичного призначення на суму більше 3 млн євро, форма для військових на суму більше 1 млн євро.