RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У центрі допомоги ВПО у Запоріжжі, створеному за сприяння фінансиста Андрія Волкова, знайшли притулок 700 осіб

У центрі допомоги внутрішньо переміщеним особам, який був створений у квітні 2022 року на базі офісної будівлі групи компаній "Інвестохіллс" в Запоріжжі, за рік знайшли прихисток близько 700 ВПО. Із них - 160 дітей та два інваліди.

Про це виданню Деньги.ua розповів засновник та керуючий партнер ГК "Інвестохіллс" Андрій Волков.

"Рішення про створення Центру допомоги ми прийняли після того, як росіяни почали знищувати Маріуполь… На той час наші співробітники вже допомагали вивозити людей з Маріуполя та інших "гарячих точок", тому ми розуміли масштаб проблеми. Тож рішення про створення Центру було ухвалене за день, і ми почали діяти у цьому напрямку", – згадує бізнесмен.

Микола Городенський, керівник Центру розповідає: "Я приїхав до Запоріжжя 26 квітня, а 28 квітня ми прийняли першого переселенця з Мелітополя. У травні люди вже активно заселялися".

За даними Городенського, до грудня минулого року у шелтері одночасно могли проживати до 140 людей.

За лічені місяці засновники Центру та волонтери забезпечили ВПО побутовою технікою, одягом та предметами першої необхідності, побудували спортивний та дитячий майданчики. З дітьми почали займатися психологи, стали проводити заняття художники та хореографи.

З 15 грудня кількість мешканців шелтеру трохи зменшилася у зв’язку з закриттям пункту пропуску у Василівці Запорізької області. Тож наразі у шелтері постійно проживають близько 60 людей із Запорізької, Харківської, Луганської та Херсонської областей.

Проте закривати Центр ніхто не збирається.

"Будемо допомагати людям, які вимушені були залишити рідні домівки доти, доки це потрібно", – підкреслює Волков.