RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Як швидко почистити динамік смартфона: перевірені способи

У процесі використання смартфона, він забруднюється, тому потрібно регулярно його доглядати: вчасно протирати екран, а також не забути про динамік.

Як почистити сітку динаміка телефону в домашніх умовах, розповідає "Апостроф".

При тривалому використанні мобільного телефону гарантовано попадання дрібних частинок у всі отвори. Це можуть бути як звичайний пил, так і дрібні порошини, наприклад, з кишені або сумки. Однією з явних ознак того, що динамік необхідно почистити, є погіршення якості звуку. При цьому верхні та нижні отвори можуть засмічуватися.

Існує безліч різних предметів та інструментів, які можна використовувати для очищення. Проте варто пам'ятати, що деякі з них можуть завдати шкоди вашому пристрою. Тому при виборі методу очищення необхідно бути уважним і обережним.

Так, для очищення динаміка на телефоні категорично не рекомендується використовувати хімічні речовини. Більш безпечним та ефективним методом може бути використання зубної щітки або дерев'яної зубочистки. Якщо спеціальне стиснене повітря доступне, його також можна використовувати для очищення. Однак не слід використовувати голки, щоб виймати забруднення, оскільки це може призвести до пошкодження важливих мембран.

Читайте також: Мало хто замислюється: чому перед зарядкою телефону треба знімати чохол

Для розм'якшення сміття можна використовувати чистий спирт або спеціальний бензин для запальничок.

Очистити смартфон від легкого забруднення, такого як пил або невелика кількість вологи допоможе сам телефон. Для цього необхідно запустити динамік на максимум та за допомогою звукових хвиль виштовхнути невеликі шматочки сміття.

У деяких телефонах такий функціонал вже є, а для інших необхідно встановити додаткове програмне забезпечення.

Як очистити динаміки за допомогою звуку на Android

Для цього потрібно відкрити розділ "Налаштування", вибрати пункт "Розширені", а потім вибрати "Очистка динаміка". Після запуску цієї функції слід перевернути пристрій екраном донизу та легко його струшувати. Таким чином, дрібні забруднення під впливом звуку випадуть з динамічних отворів.

Як очистити динаміки за допомогою звуку на iOS

Якщо у вас є iPhone або вбудованої функції очищення динаміків на Android пристрої немає, то можна встановити одну з програм з Google Play або App Store, таких як "Speaker Cleaner" або "Ремонт Динаміка". Обидві програми мають простий і зрозумілий інтерфейс, який легко використовувати без інструкції. Після запуску програми потрібно натиснути кнопку "Clean Speaker", викрутити гучність до максимуму, перевернути телефон екраном вниз і струшувати його, доки лунає сигнал. Таким чином, звукові хвилі очищатимуть динаміки від забруднень.

Складні та запущені випадки вимагають фізичного видалення забруднень. Для цього можна використовувати ватну паличку, зубну щітку, зубочистку, а також протирати спиртом або продувати стисненим повітрям.

Якщо бруду в динаміках занадто багато, і він вже висох, то в першу чергу слід видалити його наскільки це можливо. Якщо цей метод не спрацював, можна скористатися наступними рекомендаціями.

Візьміть зубну щітку і обережно змахніть пил з отворів, що знаходяться внизу. Якщо у вас є доступ до сухого повітря, можна спробувати продути динаміки з його допомогою. Однак важливо пам'ятати, що продувати потрібно під певним кутом, щоб уникнути пошкодження важливих мембран надто сильним натиском.

Якщо є залишки пилу, їх найлегше видалити тією ж щіткою. У випадках коли очищення буває складним, невелика кількість спирту може допомогти. Після того як забруднення розчиняються, отвори потрібно ретельно прочистити щіткою, рухаючись в одному напрямку та під одним кутом. Таким чином можна уникнути занесення бруду ще глибше.

Регулярне, акуратне очищення динаміків необхідне для забезпечення високої якості звуку на вашому пристрої, і, хоча процес не є складним, потребує небагато часу.

Раніше "Апостроф" розповідав, як прискорити та покращити роботу смартфона.

  • Вас також може зацікавити:

Згубне місце: чому не можна тримати смартфон на підвіконні

Як зберегти павербанк, якщо ним не користуєшся: топ-5 правил

Як прибрати подряпини з екрану смартфона: топ-5 лайфхаків