RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Відтепер Крулевець: в Польщі офіційно змінили назву для російського Калінінграду і області

Комісія зі стандартизації географічних назв за межами Польщі, що діє при Головній геодезичній службі країни, ухвалила рішення більше не називати російський Калінінград – Калінінградом, а область – Калінінградською.

Про це пише польське видання Rzeczpospolita.

Читайте також: В Києві хочуть перейменувати вулицю на честь Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла: як підписати петицію

Відповідно до комюніке від 9 травня, комісія вирішила, що для міста з російською назвою Калінінград рекомендується лише польська назва Круливець і використання назви Калінінград польською не рекомендується.

"Нинішня російська назва цього міста - штучне хрещення, не пов'язане ні з містом, ні з регіоном, факт назви великого міста, розташованого поблизу кордонів Польщі, іменем М.І. Калінін, злочинця, співвідповідального за винесення рішення про масове вбивство поляків (Катинський розстріл), має в Польщі емоційно-негативний характер", - йдеться у рішенні.

У Польщі наголосили: повномасштабна війна РФ проти України та нав'язування "російського світу" змусила інакше поглянути на питання "нав'язаних назв", які, крім ідентифікаційної функції, можуть мати символічну.

Калінінградська область - найзахідніший регіон Росії: на півдні межує з Польщею, на півночі і сході - з Литвою. До кінця Другої світової війни Калінінград називався Кенігсберг і був частиною провінції Східна Пруссія.

Нагадаємо, ми писали про те, що президент Зеленський підписав закон, що забороняє присвоювати географічним об’єктам в країні назви, що звеличують, увіковічують, пропагують чи символізують Росію.

Вас може зацікавити:

Без Льва Толстого та Гагаріна: у Києві перейменували 16 вулиць

"Площі Льва Толстого" не буде: яку назву вигадали станції метро в Києві

У метро Києва зникли погруддя російських поетів: фото