RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Повітряних силах відповіли Конашенкову на "знищення" ЗРК Patriot російськими ракетами

Заяви російського Міноборони про "знищення високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" ЗРК Patriot у Києві" є брехнею, оскільки цю систему однією ракетою знищити неможливо.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на заяву спікера Командування Повітряних Сил ЗСУ, полковника Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Читайте також: Українська ППО помножила на нуль російський "аналоговнєт": що відомо про ракету "Кинджал"

"З технічної точки зору, Patriot - це комплекс, батарея, дивізіон. Усі по-різному називають, але не можуть зрозуміти, з чого складається ППО. Це командний пункт, в якому сидить бойова обслуга, відстежує повітряні цілі, отримує інформацію про повітряну обстановку у зоні своєї відповідальності. Таким чином, відпрацьовує за цілями. Може працювати в автоматичному та напівавтоматичному режимі. Саме автоматичний режим дозволяє Patriot без втручання людини збивати повітряні цілі, як це було минулої ночі", - заявив Ігнат.

Він додав, що у складі комплексу є радар, який знаходиться на відстані, і до восьми пускових установок, у кожній по чотири транспортні контейнери. Вони розташовані на певній відстані та забезпечують пуск ракет. Враховуючи ці особливості комплексу, знищити систему одним "Кинджалом" неможливо.

"Тому, все, що вони розповідають, нехай залишиться в ефірі їхньої пропаганди", - наголосив Ігнат.

Варто зазначити, що міноборони РФ "уславилося" своїми вигаданими перемогами. Раніше там неодноразово заявляли про знищення систем HIMARS або підбиття танка Leopard, а роспропаганда вже двічі "знищила" ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 16 травня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні з використанням гіперзвукових ракет "Кинджал".

Вас також може зацікавити:

Удар по ЗРК Patriot 16 травня: у Білому домі озвучили нові деталі

Усі "Кинджали" збиті, це справжній "Залізний купол": екскомандувач ДШВ оцінив роботу української ППО

Будуть розповідати про "бази НАТО": з'явилися фото наслідків ударів РФ по Тернополі