Наближається календарне літо, а це означає початок ягідного сезону. У цей час, крім усього іншого, збирають полуницю - з неї можна приготувати різні смачні страви.
"Апостроф" поділиться рецептом однієї з таких страв.
Йдеться про десерт із полуниці зі вершковим сиром та вершками.
Читайте також: Рецепт української закуски: як приготувати хрусткі бендерики з м'ясною начинкою
Для його приготування нам знадобляться:
- 400 г вершкового сиру "Філадельфія";
- 200 мл вершків (10%);
- 150 г цукру;
- 10 г желатину;
- 200 г свіжої полуниці;
- 200 г виноградного соку.
Спочатку потрібно замочити желатин у вершках та розігріти його на повільному вогні зі 100 г цукру. Отриману масу змішати з сиром до однорідності.
Потім перекласти заготовку у силіконову форму для запікання, після чого помістити в морозильник на 30 хвилин.
Поки основа наполягає у холоді, полуницю розрізають на частини. 50 г цукру, що залишилися, розігрівають на сухій сковороді.
Як тільки продукт почне танути, потрібно додати ягоди та виноградний сік. Потім сирну основу треба витягти з морозилки та полити полуничним соусом.
При цьому сковорідку тримають на вогні, поки не випарується частина рідини.
Раніше ми повідомляли про те, як збільшити ефективність добрива для полуниці.
- Вас також може зацікавити:
Густий домашній майонез можна приготувати без яєць: як це зробити
Як нарізати сир однаковими трикутниками: кулінарний лайфхак
Ситний перекус на сковороді: рецепт омлету з шинкою, сиром і зеленню