RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

21 листопада

Всі новини

Як у бабусі в дитинстві: рецепт смачного десерту з полуниці

Наближається календарне літо, а це означає початок ягідного сезону. У цей час, крім усього іншого, збирають полуницю - з неї можна приготувати різні смачні страви.

"Апостроф" поділиться рецептом однієї з таких страв.

Йдеться про десерт із полуниці зі вершковим сиром та вершками.

Читайте також: Рецепт української закуски: як приготувати хрусткі бендерики з м'ясною начинкою

Для його приготування нам знадобляться:

  • 400 г вершкового сиру "Філадельфія";
  • 200 мл вершків (10%);
  • 150 г цукру;
  • 10 г желатину;
  • 200 г свіжої полуниці;
  • 200 г виноградного соку.

Спочатку потрібно замочити желатин у вершках та розігріти його на повільному вогні зі 100 г цукру. Отриману масу змішати з сиром до однорідності.

Потім перекласти заготовку у силіконову форму для запікання, після чого помістити в морозильник на 30 хвилин.

Поки основа наполягає у холоді, полуницю розрізають на частини. 50 г цукру, що залишилися, розігрівають на сухій сковороді.

Як тільки продукт почне танути, потрібно додати ягоди та виноградний сік. Потім сирну основу треба витягти з морозилки та полити полуничним соусом.

При цьому сковорідку тримають на вогні, поки не випарується частина рідини.

Раніше ми повідомляли про те, як збільшити ефективність добрива для полуниці.

  • Вас також може зацікавити:

Густий домашній майонез можна приготувати без яєць: як це зробити

Як нарізати сир однаковими трикутниками: кулінарний лайфхак

Ситний перекус на сковороді: рецепт омлету з шинкою, сиром і зеленню