Лайм

Ситний перекус на сковороді: рецепт омлету з шинкою, сиром та зеленню

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Омлет – популярний варіант ситного сніданку, що легко зробити за лічені хвилини. Рецептів його приготування існує безліч: від дієтичного білкового на пару до сирного із зеленню. Якщо ви полюбляєте цю страву, візьміть собі на замітку ще один варіант її приготування – з шинкою, сиром та зеленню. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/pavlova_elenyshka

Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (30 мл), борошно (1 ст. л.), сіль, спеції, зелена цибуля, ковбаса, шинка або балик, маслини чи оливки (20 г), твердий сир (50 г).

Приготування:

Зелену цибулю або будь-яку зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Ковбасу чи шинку нарізаємо невеликими скибочками. Твердий сир теж ріжемо або тремо на терці. Маслини можна нарізати навпіл або тонкими кружальцями.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, молоко, спеції та подрібнену зелень. Все перемішуємо, додаємо борошно, знову перемішуємо до однорідної маси.

Читайте також: Як приготувати ніжний омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.

Сковороду розігріваємо зі шматочком вершкового масла. На неї виливаємо підготовлену суміш та готуємо на мінімальному вогні під кришкою.

Коли омлет схопиться, викладаємо на одну половину начинку і закриваємо другою половиною. Обсмажуємо на сковороді з двох боків до золотавої скоринки.

Подаємо апетитний омлет із начинкою як перекус або на сніданок.

Фото: instagram.com/katrinavomenu

Цікаві новини для вас:

  1. Проста солодка випічка: як приготувати листкові булочки з вишнями і заварним кремом.
  2. Як приготувати солодкі роли з млинців: простий рецепт популярного десерту.
  3. Рецепт без духовки: як приготувати десерт "Пташине молоко" з желатином.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій