Існує декілька простих рецептів, як приготувати домашній майонез: хтось робить його за класичним рецептом з додаванням яєць, а хтось надає перевагу пісному варіанту цього соусу. theLime ділиться рецептом ще однієї варіації майонезу.
Інгредієнти: молоко (100 мл), рослинна олія (200 мл), гірчиця (1 ч. л.), лимонний сік (1 ст. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
У склянку для блендера виливаємо молоко. Для приготування майонезу без яєць воно має бути кімнатної температури. У жодному разі не можна використовувати гаряче або тепле молоко – так можна просто зіпсувати продукти.
Слідом у чашу блендера додаємо рослинну олію – вона має бути приблизно однакової температури з молоком. Для цього рецепту ідеально підійде оливкова або кукурудзяна олія, але можна використовувати і звичайну соняшникову олію.
Читайте також: Чому домашній майонез не густішає: помилки у приготуванні, яких варто уникати.
Занурюємо на дно чаші блендер і починаємо збивати майонез доти, доки він не загусне. Рухаємось вгору-вниз.
Потім додаємо цукор, сіль, гірчицю та лимонний сік. Важливий момент – у цьому рецепті потрібно використовувати звичайну гостру гірчицю, щоб вийшов саме майонез, а не інший соус.
Ще раз ретельно збиваємо, і домашній майонез готовий.
- Раніше ми розповіли рецепт соусу, що схожий на домашній майонез.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний соус бешамель до макаронів.
Цікаві новини для вас:
- Як рівно нарізати сир однаковими трикутниками: кулінарний лайфхак.
- Обід за 10 хвилин: як приготувати соковитий рол із куркою у лаваші.
- Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецепти.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.