Лайм

Густий домашній майонез можна приготувати без яєць: як це зробити

Зробити його простіше простого

Існує декілька простих рецептів, як приготувати домашній майонез: хтось робить його за класичним рецептом з додаванням яєць, а хтось надає перевагу пісному варіанту цього соусу. theLime ділиться рецептом ще однієї варіації майонезу.

Фото: instagram.com/nature.irina

Інгредієнти: молоко (100 мл), рослинна олія (200 мл), гірчиця (1 ч. л.), лимонний сік (1 ст. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

У склянку для блендера виливаємо молоко. Для приготування майонезу без яєць воно має бути кімнатної температури. У жодному разі не можна використовувати гаряче або тепле молоко так можна просто зіпсувати продукти.

Слідом у чашу блендера додаємо рослинну олію – вона має бути приблизно однакової температури з молоком. Для цього рецепту ідеально підійде оливкова або кукурудзяна олія, але можна використовувати і звичайну соняшникову олію.

Читайте також: Чому домашній майонез не густішає: помилки у приготуванні, яких варто уникати.

Занурюємо на дно чаші блендер і починаємо збивати майонез доти, доки він не загусне. Рухаємось вгору-вниз.

Потім додаємо цукор, сіль, гірчицю та лимонний сік. Важливий момент – у цьому рецепті потрібно використовувати звичайну гостру гірчицю, щоб вийшов саме майонез, а не інший соус.

Ще раз ретельно збиваємо, і домашній майонез готовий.

Цікаві новини для вас:

  1. Як рівно нарізати сир однаковими трикутниками: кулінарний лайфхак.
  2. Обід за 10 хвилин: як приготувати соковитий рол із куркою у лаваші.
  3. Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецепти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні