RU  UA

Шоу для своїх: експерт пояснив, навіщо Кремль переміщує ядерну зброю в Білорусь

Активність Російського добровольчого корпусу та легіону "Свободу Росії" говорить про те, що країну-агресор очікують революційні зміни та аналогічні перспективи також світять диктаторському режиму Олександра Лукашенка.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт із питань національної безпеки Іван Варченко.

За його словами, історії всіх революцій і змін влади в державах мають свої національні особливості, але основною причиною революцій у РФ і Білорусі стане нездатність старіючого керівництва приймати адекватні рішення та їх прагнення, навпаки, приймати небезпечні для двох країн рішення.

Читайте: Бійці РДК передали "привіт" губернатору Гладкову, який заявив про знищення їх БТР MaxxPro: відео

"Особливо, щодо війни проти нашої країни", - окремо підкреслив експерт.

Він зазначив, що у ситуації з Білгородською областю Лукашенко "голосно" мовчав, бо розуміє, що якщо на територію Білорусі зайдуть добровольці, то населення країни стане на їхній бік.

"Якщо влітку 2020 року, коли в країні проходили мирні протести, режим Лукашенка зміг встояти за рахунок прямої силової підтримки Кремля, то тепер російське керівництво не має такого ресурсу, щоб допомогти своєму мінському сателіту", - зазначив Іван Варченко.

У свою чергу президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на засіданні Євразійського економічного форуму заявив, що Росія та Білорусь, маючи "союзну державу" та спільну ядерну зброю, є проблемою для інших держав Євразійського економічного союзу. У відповідь Путін та Лукашенко лише розсміялися.

Подібні заяви Токаєва зумовлені тим, що Казахстан, як і інші країни ОДКБ, знаходяться в одному інформаційному та політичному просторі, як і РФ. Вони з різних причин продовжують вважати, що Москва є сильним гравцем, хоча це не так. А така весела реакція Путіна і Лукашенка на побоювання Астани обумовлена саме цим. "Їм приємно і вигідно усвідомлювати, що їхні наративи та їхній ядерний шантаж хоч на когось справляє враження", - зазначив Іван Варченко.

Нагадаємо, що Росія та Білорусь домовилися про розміщення тактичної ядерної зброї на території РБ.

Вас може зацікавити:

"Ядерною зброєю довбанути": Соловйов влаштував істерику через передачу Україні зброї. Відео

ЗСУ вже готуються до наступу: коли може початись і чи застосує РФ ядерну зброю

"Лінія Хрєніна": в мережі показали, як виглядають білоруські "зуби дракона". Відео