RU  UA

В районі Бахмуту все більше найманців з ПВК "Штурм-Z": комбриг ЗСУ розповів про ситуацію

Просування ЗСУ в районі Бахмуту, де вперше з грудня Генштаб не повідомив про бої, йде досить активно, проте говорити, чи опиниться ЧВК "Вагнер" в оточенні, зараз важко.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир другого штурмового батальйону третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Дмитро Кухарчук.

Читайте також: Бахмут знищений повністю: у мережі показали мертве місто з висоти пташиного польоту

За його словами, наразі тривають інтенсивні бої, внаслідок яких ворог несе великі втрати й можливо, в якийсь момент його оборона посиплеться.

Дмитро Кухарчук зауважив, що заяви про вихід вагнерівців з Бахмута пов'язані не з бажаннями ватажка ПВК Євгена Пригожина. "Вони просто перемололи в м'ясних штурмах свою живу силу. Тому їм потрібно виходити звідти на відновлення боєздатності", - розповів військовослужбовець.

Натомість все частіше бійці стикаються на фронті з іншою військовою компанією під назвою "Штурм-Z". "Це ті ж самі зеки, тільки під командуванням армії. Їхня тактика така ж сама, як у Вагнера. Різниця тільки в підпорядкуванні", - пояснив Дмитро Кухарчук.

Також він розповів, що багато з полонених виявляють бажання воювати на боці України, проте ЗСУ зацікавлені тільки в поповненні "обмінного фонду".

У той же час у росіян є усе озброєння та й проблем з боєприпасами у них немає. "Проте ми використовуємо всі наші засоби набагато більш професійно", - резюмував Дмитро Кухарчук.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в повністю зруйнованому росіянами Бахмуті, ворожа армія втратила понад 100 тисяч солдатів.

Вас також може зацікавити:

"Сталінградська битва 2023": в Україні оцінили ситуацію на флангах під Бахмутом

Президент України Володимир Зеленський спростував втрату контролю над Бахмутом та окупацію міста росіянами

Путін привітав армію РФ зі "взяттям" Бахмута: в ISW оцінили реальну ситуацію. Карта