RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

"Наші борщі – родичі": в Білорусі запустили "соціальну рекламу" для українських прикордонників. Відео

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив з посади головного прикордонника Анатолія Лаппо після інциденту з жартівливим роликом про те, чи можливий штурм з території Білорусі, де білоруські військові ніяк не могли завести авто біля держкордону. Тепер же в Білорусі на кордоні з Україною запустили аудоповідомлення із запрошенням "скуштувати білоруський борщ".

Відео опублікували в одному із Telegram-каналів.

Так, на записі лагідний жіночий голос під музику цимбал розповідає, чим схожі український та білоруський борщі. За словами оратора – це майже ідентичні страви, що відрізняються лише кількома інгредієнтами.

Читайте також: "Стіни падають, кремлівська теж не вічна": ЗСУ з потужною промовою звернулися до білорусів, відео

"Білоруський та український борщ дуже схожі між собою. Безумовно, є незначні відмінності. До українського борщу, як правило, додають квасолю. А в білоруському борщі більше картоплі. Але, тим не менше, і те, й інше - це практично один і той самий борщ", - мовить голос.

Жінка називає український та білоруський борщ "борщами-сусідами й борщами-родичами" і наголошує, що європейська кухня не має жодної страви, яка хоча б віддалено нагадувала борщ.

"Ось чому борщ - це не лише смачно та поживно, це ще й одна із засад нашої спільної східнослав'янської ідентичності. Борщ - це те, що нас об'єднує. Пам'ятайте про це, товариші! І коли вам більше не буде з чого готувати ваш борщ, переходьте на наш бік, спробуйте наш, білоруський борщ. Не пошкодуєте!", - резюмували у повідомленні.

Раніше ми писали, що прикордонники Білорусі "образилися" на українських колег.

  • Вас може зацікавити:

Повісили Валеру для залякування: українські прикордонники знову страшать білорусів, відео

"Не будьте Росією": Зеленський звернувся до білорусів через війну в Україні

Відмовляйтесь від цього злочину: репер Ярмак закликав білорусів не вступати у війну з Україною