RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Борщовий набір" подешевшав: в Україні почали падати ціни на популярний овоч

В Україні, на тлі рекордної ціни на цибулю, почали знижуватись ціни на тепличні помідори. Зараз ці овочі на ринку відвантажуються не дорожче за 60-80 гривень за кілограм, що на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на EastFruit.

Читайте також: "Наші борщі – родичі": у Білорусі запустили "соціальну рекламу" для українських прикордонників. Відео

"Зниження ціни на місцеві тепличні томати обумовлено кількома факторами. По-перше, цього тижня збільшилася пропозиція імпортної продукції, ціна на яку озвучується в тому ж діапазоні, що і на місцевий томат. Водночас, додатковий тиск на ціни чинило і збільшення пропозиції цієї продукції з місцевих тепличних комбінатів. Сьогодні українським тепличним комбінатам вдається відвантажувати помідори не дорожче 60-80 грн/кг (1,64-2,19 дол./кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за словами виробників, попри зниження відпускних цін, попит на місцеві томати залишається досить низьким. Більшість гуртових компаній та роздрібних мереж закуповують цю продукцію дрібною групою для поточих продажів.

опри зниження цін, тепличні томати в Україні наразі коштують у середньому на 17% дорожче, ніж на початку червня 2022 року. Більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що негативні цінові тенденції переважатимуть у сегменті тепличних томатів і далі. Свою думку вони аргументують тим, що найближчим часом на ринок почнуть масово надходити томати з літніх теплиць, що, своєю чергою, призведе до чергового зниження цін у цьому сегменті", - зазначили аналітики.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав, що на столичних ринках продовжують зростати ціни на черешню.

Вас також може зацікавити:

Ціни по самі помідори: чи буде забезпечена Україна овочами

Краще брати свіжі дріжджі: як приготувати добриво для помідорів

Добриво з кропиви зробить помідори великими і солодкими: як його приготувати