RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗСУ відбили атаки на Донбасі та накривають росіян артилерією на півдні: оновлені карти боїв

Окупанти продовжують наступати та завдавати масованих авіаударів по Україні, але українська артилерія стримує росіян завдаючи ударів по скупченню ворога. Зокрема, на Таврійському напрямку українські "боги війни" завдали 832 удари по позиціях окупантів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Бахмут у кліщах ЗСУ: чому тікає Пригожин і чи випустять "Вагнер" з України

Обстановка в Харківській та Луганській областях

Окупаційні війська продовжують наступ на рубежі Сватове-Куп'янськ. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили атаки РФ на захід від Масютівки та у напрямку Стельмахівки. Російські джерела стверджували, що окупанти захопили Масютівку ще 15 травня. Супутникові знімки, опубліковані 31 травня, показують, що російські війська досягли незначних успіхів на південний схід від Масютівки. Також стверджується, що російські десантники просунулися на два кілометри поблизу Кремінної. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Білогорівки та Спірного.

Бої в Донецькій області

Темпи наступальних дій армії Росії у районі Бахмута, станом на 1 червня, залишаються низькими. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішний наступ у районі Оріхово-Василівки та Білої Гори. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські війська перейшли до оборони, знизили активність дій і посилили артилерійський вогонь. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, 31 травня, повідомила, що українські війська зберігають контроль над південно-західною околицею та в'їздом до Бахмута. 1 червня російські війська здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що росіяни не вдавалися до наступальних дій на Авдіївському напрямку, а українські сили відбили всі російські атаки в районі Мар'їнки. У Міноборони Росії заявили, що підрозділи 1-го корпусу армії "ДНР" вели наступальні дії під Авдіївкою, а десантно-штурмові загони 5-го ОМСБр 1-го армійського корпусу та чеченського спецзагону "Ахмат" продовжували наступальні дії на мар'їнському напрямку. Також російські війська проводили штурмові дії у напрямку Перемоги та Новомихайлівки.

Обстановка на Півдні

Генштаб України та ОК "Південь" повідомили, що російські війська ведуть оборонні дії на південному оперативному напрямку у Херсонській та Запорізькій областях. Російські окупанти продовжують вести артилерійський вогонь по населених пунктах, що утримуються українцями, на лінії фронту. Командувач угрупуванням ЗСУ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський, 1 червня, заявив, що на Таврійському напрямку українська артилерія завдала 832 удари за останню добу. Українські війська продовжують діяти на островах дельти річки Дніпро. Є інформація про бойові зіткнення в північно-західній частині острова Великий Потьомкінський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами бійця 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського, командира взводу Георгій "Армані", "Вагнер" відповзає з Бахмута, зазнавши величезних втрат.

Вас також може зацікавити:

Ворог посилив обстріли Авдіївки: що зараз відбувається у місті

"Їх нормально поклепали": майор ЗСУ про відхід ПВК "Вагнер" з Бахмута

Тікали без штанів: українські штурмовики передали "привіт" окупантам під Бахмутом