RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Перевірка армійської авіації та відвідування клініки "Охматдит": чим займається генерал-лейтенант Наєв

Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, який раніше обговорив зі своїм польським колегою ситуацію на північному кордоні України, перевірив, як готується бойова авіація вертольотчиків до виконання завдань, а також завітав до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", щоб підтримати маленьких пацієнтів й вселити в них віру на швидке одужання.

Про це повідомив Сергій Наєв.

Зазначається, що підготовка армійської авіації – дуже складний процес, до якого залучені передові авіанавідники, які мають точно визначити ціль та своєчасно передати її координати льотчику-оператору для наведення та ураження, інженерно-технічний склад, який готує авіаційну техніку до польотів, а також льотчики, мають бути готовим до виконання завдань цілодобово за будь-яких погодних умов.

Читайте: Генерал-лейтенант Наєв перевіряє ЗСУ: в яких умовах живуть військові, відео

"Проводимо тренування підрозділу вертольотників. Займаються льотчики, інженерний склад та підрозділ групи бойового управління. Хлопці нещодавно повернули з ротації, де виконували завдання на сході нашої держави. Вони передають бойовий досвід молодим льотчикам", - розповів Сергій Наєв.

Наші хлопці дуже вмотивовані та продовжують свою підготовку, аби бити ворога з повітря, - зазначив генерал-лейтенант.

Також генерал-лейтенант Сергій Наєв завітав до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", щоб підтримати пацієнтів закладу.

"Ми робимо все для того, щоб заповнити дитячу порожнечу надією і добром. В умовах війни наші діти перетворилися на малих дорослих. На дитячих майданчиках у перерві між повітряними тривогами вони грають в недитячі ігри – у війну, кличучи на допомогу Збройні Сили України. І ця картинка світу залишиться в їхній свідомості вже назавжди. Діти втрачають батьків і змушені емігрувати, тікаючи від жахіття війни. Емігрувати за сотні, а то й тисячі кілометрів від рідних домівок не в пошуках щастя, а в надії знайти прихисток і спокій. Насправді від них тікає дитинство, яке вони вже ніколи не зможуть наздогнати. Тож ми намагаємося здійснювали мрії дітей, щоб їхнє дитинство було справжнім – із усмішкою на вустах", - зазначив командувач.

Командування Об’єднаних Сил Збройних Сил України опікується маленькими пацієнтами лікарні в рамках роботи із впровадження гуманітарних ініціатив: організовує святкові театральні та циркові вистави, інтерактивні розвиваючи ігри та дарує їм солодощі.

Лікарня неодноразово отримувала від військових, благодійників та небайдужих людей допомогу в обладнанні лікувальних палат та реабілітаційного центру, а також важливе медичне обладнання.

За сприяння Командування Об’єднаних Сил проводилися виїзні медичні огляди маленьких пацієнтів, які постраждали від наслідків російської агресії, у Бучі та Чернігові.

Захід став втіленням ініціативи, започаткованої "Охматдитом" та Командуванням Об’єднаних Сил Збройних Сил України, – створити естафету добра по всій країні, мета якої – об’єднати медиків, військових і суспільство задля добрих справ заради наших дітей.

Нагадаємо, раніше Сергій Наєв показав, як протиповітряна оборона Києва знищувала російські дрони.

  • Вас може зацікавити:

На Київщині провели навчання зі знищення ворожих ДРГ: фото і подробиці

Північний фронт: Наєв оцінив готовність наступу ворога з Білорусі

Командувач ООС відвідав навчання ЗСУ з подолання перешкод: відео