RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Прибути протягом 10 днів: у ТЦК пояснили суть наказу для військовозобов'язаних на Прикарпатті

В Україні триває мобілізація і через це виникають нові неузгодженості. Так, в Івано-Франківську оприлюднено наказ про обов'язкову явку чоловіків до ТЦК у 10-денний термін.

Суть указу пояснили у пресслужбі Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Що є відстрочкою від призову на термінову службу: роз'яснення адвоката

"У деяких ЗМІ був поширений Наказ Івано-Франківського ОТЦК та СП "Про проведення мобілізації на території Івано-Франківської області". Надаємо роз'яснення щодо появи цього Наказу у ЗМІ та причин його появи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такий наказ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження строку воєнного стану Указом Президента України.

"Основна мета Наказу – це повторне оповіщення військовозобов'язаних області для їх подальшої явки до ТЦК у встановлений термін – протягом 10 днів, для уточнення їх військово-облікових даних. Під час візиту до ТЦК та СП військовозобов'язаному при собі необхідно мати військовий квиток, паспорт, медичні книжки, документи, які надають право на відстрочення”, - зазначили у пресслужбі.

Як відомо, 13 червня начальник Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Плітус підписав наказ "Про проведення загальної мобілізації". У документі йдеться про мобілізацію людських та транспортних ресурсів, правила зміни місця проживання та обов'язковість явки військовозобов'язаних до міської ТЦК у 10-денний термін.

Раніше "Апостроф" писав, що юристи роз'яснили, як чинити, якщо викликали у військкомат у день вручення повістки.

Вас також може зацікавити:

Чи можна вручати повістки обмежено придатним: коментар юриста

У разі можна оскаржити повістку, вручену на блокпосту: пояснення юристів

Торгував "білими квитками" для військовозобов'язаних: у Києві затримано чергового зловмисника