RU  UA

Російська імперія зламається, і ЗСУ їй в цьому допоможуть: як пришвидшити крах путінського режиму

Російська імперія ще певний час триматися, однак різко зламається. Українські успіхи на фронтах стануть додатковим каталізатором внутрішніх змін в Росії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з національної безпеки Іван Варченко.

Читайте також: Про Бєлгород не сказав ні слова: що означає мовчання Путіна

Експерт зауважив, що всі розмови, які тривали певний період щодо потреб української армії, сприймалися партнерами не завжди серйозно, проте нині настав час виправити деякі недопрацювання. Пріоритетами сьогодні є літаки, танки, адже РФ досі переважає Україну в бронетехніці, а також боєприпаси. Зараз країни-партнери стали краще розуміти потреби ЗСУ і їх є можливість закрити.

За його словами, вже можна спостерігати, що настрої в Росії щодо бойових дій змінилися.

"Російська пропаганда використовує засоби, які використані на тамтешньому населенні. Проте серйозно сприймати заяви Пєскова немає жодних причин. Тези про демілітаризацію України - це виключно міф для внутрішнього використання. Вже не вперше в Росії живе теза про те, що СВО треба закінчувати. Причому одні говорять про те, що треба закінчувати операцію і починати війну, а другі - про те, що треба згортатися і починати захищати те, що вже окуповане. Причому з вуст деяких пропагандистів звучать заяви і про те, що треба повертатися до своїх кордонів", - наголосив він.

Нині є кілька чинників, які утримують російський фронт. Окупантам вдалося укріпити свої позиції і протиснути їх доволі важко.

"Росіяни шукають способу вижити. І чіпляючися за життя, вони будуть чіплятися за свої лінії оборони. Також росіяни дуже вірять в пропаганду. Вони зараз відчувають певний біль від того, що пропаганда не відповідає дійсності, проте недостатній для того, щоб від неї відмовитися. Тому Російська імперія буде триматися. Вона не буде гнутися, а в якийсь момент дуже швидко зламається. І наші успіхи на фронтах стануть додатковим каталізатором внутрішніх змін в Росії", - вважає експерт.

Також він розповів про пропорції: ті, хто наступають, втрачають в утричі-четверо більше людей, ніж захисники.Однак зараз ситуація дещо інша, оскільки мотивація росіян дуже низька.

"Вони мають інформацію від своїх сімей, у яких ситуація погіршується, і бачать ситуацію на фронті, де їхня ситуація погіршується. В такій ситуації наступаючі війська можуть бути набагато ефективнішими", - додав Іван Варченко.

Також ми писали, що агресивна війна Росії на українській землі наближує час загибелі російської федерації як держави.

  • Вас може зацікавити:

Курську приготуватись? Журналіст показав фото військових в російському селі

Будуть нові "сюрпризи": Данілов не виключив прориви кордону в низці російських областей

Ми бачимо початок кінця Російської неоімперії - військовий аналітик