RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

В цей день кожен трішки маг: що треба зробити на день літнього сонцестояння, щоб змінити життя

День літнього сонцестояння (в народі - Ярилин день, Сонцекрес, Духів день) цього року настане 21 червня. В народі він вважається одним із найбільш магічних.

Які ритуали використовували наші предки, щоб змінити своє життя цього дня, розповідає "Апостроф".

Читайте також: Коли день літнього сонцестояння і як він вплине на різні знаки Зодіаку: астрологічний прогноз

Святкування літнього сонцестояння у язичницькі часи супроводжувалося розведенням ритуальних багать і плетінням вінків. Традиція ж стрибати через вогонь збереглася й до наших днів.

Ритуальний вінок

Вважалося, що у цей день важливо на голову одягти коло - символ сонця, який надасть ритуалу особливої сили. Його збирають з польових квітів. Плетучи вінок, думайте про найбажаніше. Після того, як вінок сплетено - запаліть свічку і знову подумайте про те, чого ви хочете в наступному році.

Традиційний талісман та загадування бажань

Рано вранці підійдіть до вікна і, дивлячись на сонце, скажіть: "Сонечко-батечку, сонечко червоне, допоможи мені у справі моїй, виконай мрію мою, світлом яскравим освіти, променем зігрій". Після цього потрібно своїми словами загадати бажання. Кажуть, що воно повинно виповнитися протягом року.

У день літнього сонцестояння також роблять традиційний талісман – відьмину драбину. Для її виготовлення знадобиться довга стрічка жовтого або золотого кольору, 9 невеликих намистин будь-якого кольору. Схема виготовлення талісмана дуже проста: вузол-намистинка-вузол, вільний шматок стрічки, вузол-намистинка-вузол і так далі. Нанизуючи кожну намистину, можна загадувати бажання – різні або ж повторювати одне й те саме. Коли всі 9 намистин нанизані на стрічку, слід зав’язати ще два вузла – на початку і в кінці драбинки. Відьмину драбину вішають над входом у житло і знімають тільки рівно через рік і спалюють в багатті.

Ритуал на заміжжя

Якщо дівчина прагне заміж, у день сонцестояння вона має зібрати 12 різних трав або квітів і покласти їх під подушку зі словами: "Аромати лук, аромати поля, віднесіть мене в сонне роздолля. Ляжу дівкою, прокинуся дружиною. Істинно". Після цього потрібно лягти спати. Вранці зібраний букет загорнути в папір і спалити в багатті. Здатність привертати кохання у цей день мають квіти календули, лаванди, розмарину, соняшнику, папороть, вербена, дуб, горобина та інші.

Щоб набратись сили на весь рік - зустріньте ранковий світанок на самоті або з близькими людьми.

Раніше "Апостроф" писав, що період з 18 по 24 червня очікується найтриваліша та найінтенсивніша магнітна буря в червні 2023 року.

Вас також може зацікавити:

Почнеться біла смуга: день літнього сонцестояння принесе успіх цим знакам Зодіаку

Літнє сонцестояння 2023: головні заборони, традиції та прикмети

Відкрийте своє серце: ці п'ять знаків зустрінуть любов всього життя до кінця місяця